Beklenen ödemeler başladı! Başvuran hemen alabilir: Paranızı PTT'den alabilirsiniz

Beklenen ödemeler başladı! Başvuran hemen alabilir: Paranızı PTT'den alabilirsiniz
Bakan Göktaş, doğal gaz tüketim desteği kapsamında 584 bin 941 haneye 399 milyon 947 bin lira ödeme yapılacağını ifade ederek ödemelerin ayrıntılarını da aktardı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik önemli bir destek duyurusunda bulundu. Bakan Göktaş, doğal gaz tüketim desteği kapsamında 584 bin 941 haneye 399 milyon 947 bin lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Desteğin Düzenli Hale Getirilmesi

Bakan Göktaş, yapılan yazılı açıklamada, ısınma yardımları kapsamında hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nin dönemsel olmaktan çıkarılıp düzenli hale getirildiğini belirtti.

Başvuru Sürecinde Değişiklik

Başvuru sürecine ilişkin önemli bir değişikliğe de değinen Bakan Göktaş, her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapılmasına gerek olmadığını vurguladı. Bu sayede, ihtiyaç sahiplerinin sürekli olarak destekten yararlanmalarının sağlandığını ifade etti.

Ödemelerin Detayları ve Yapılma Zamanı

Ödemelerin, iklim şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini belirten Bakan Göktaş, yapılan ödemelerin ekim, kasım, aralık, ocak ve şubat ayları için gerçekleştirileceğini açıkladı. Toplamda 399 milyon 947 bin liralık bir ödemenin yapılacağını kaydetti.

Kimler Faydalanabilir?

Destekten faydalanabilmek için belirli kriterleri sağlamak gerektiğini dile getiren Bakan Göktaş, bu kriterleri Türk vatandaşı olma, doğal gaz arzı sağlanan ilçede ikamet etme, doğal gaz aboneliğine sahip olma gibi maddelerle sıraladı.

Destekle İlgili Teknik Detaylar

Ödemelerin teknik altyapısı hakkında da bilgi veren Bakan Göktaş, yapılan ısı ölçümleme çalışmalarıyla doğru orantılı bir dağılımın gerçekleştirildiğini ifade etti. Ayrıca, destek tutarlarının belirlenmesinde bölgesel farklılıkların dikkate alındığını sözlerine ekledi.