BDDK üç yeni banka kuruluşuna onay verdi!

BDDK üç yeni banka kuruluşuna onay verdi!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Marin Yatırım Bankası AŞ, Aytemiz Yatırım Bankası AŞ ve Adil Katılım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verdi. Bu gelişme, bankacılık sektöründe önemli bir değişikliği işaret ediyor.

Yeni Bankaların Kuruluş Süreci Tamamlandı

BDDK'nın Resmi Gazete'de yayımladığı kararlarla birlikte Marin Yatırım Bankası AŞ ve Aytemiz Yatırım Bankası AŞ, kalkınma ve yatırım bankaları olarak faaliyet gösterecek. Kurucu ortaklar ve sermaye miktarları şu şekildedir:

  • Marin Yatırım Bankası AŞ: Kurucu ortaklar Mehmet Koç, Sefa Koç, Noman Tekin, Meltem Süloğlu ve Yavuz Duranoğlu tarafından 1 milyar 500 milyon TL sermayeli.
  • Aytemiz Yatırım Bankası AŞ: Kurucu ortaklar Aytemiz Finansal Hizmetler AŞ, İsmail Aytemiz, Hüseyin Aytemiz, Ahmet Aytemiz ve Kerem Aytemiz tarafından 1 milyar 500 milyon TL sermayeli.

Ayrıca, dijital bankacılık alanında hizmet verecek olan Adil Katılım Bankası AŞ'nin de kuruluş süreci tamamlandı. Dijital bankacılık alanında hizmet verecek bankanın kurucu ortakları Ali Emre Ballı, Murat Yönaç, Özberk Çetinkaya, Ali Paslı ve Fahri Akcan tarafından Türkiye'de 3 milyar TL kuruluş sermayeli olarak belirlendi.

Dijital Katılım Bankası Onayı

BDDK'nın aldığı diğer bir önemli karar ise dijital bankacılık alanında faaliyet gösterecek olan Adil Katılım Bankası AŞ'nin kuruluşuna onay vermesi oldu. Bu karar, katılım bankacılığı alanında dijital platformlara yönelik artan ilgiyi yansıtıyor.