Bayram sonrası için belli oldu: Kira atışı ve vergi indirimi! Nefesler tutuldu

Bayram sonrası için belli oldu: Kira atışı ve vergi indirimi! Nefesler tutuldu
Türkiye, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Ramazan Bayramı tatiline girdi. Ancak, bayramın sona ermesiyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni bir döneme başlamaya hazırlanıyor.

İşte TBMM'nin nisan ayı gündeminde yer alacak konular:

TBMM'nin nisan ayı gündemi, Türkiye'nin ekonomik hedeflerini içeren önemli maddeleri barındırıyor. Özellikle enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi ve vatandaşın alım gücünün artırılması gibi hedefler bu kapsamda yer alıyor.

Yeniden Sayılan Oylarla İlgili Sonuçlar

Kütahya'da seçim sonuçlarına ilişkin yaşanan gelişmeler de TBMM'nin gündemini etkiliyor. Geçersiz oyların yeniden sayılmasının ardından sıralamada değişiklik olmaması, dikkatleri üzerine çekiyor.

Meclis İşleyişindeki Değişiklikler

TBMM Genel Kurulu, nisan ayında yoğun mesai yapacak. Komisyonlardan kabul edilen enerji ve turist rehberliği alanlarına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifleri görüşülecek. Ayrıca vergi istisnaları ve indirim oranları da masaya yatırılacak.

Seçimin ardından çalışmalarına yeniden başlayacak TBMM, nisan ayında yoğun mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu, komisyonlarda kabul edilen enerji ve turist rehberliği alanlarında düzenlemeler içeren iki kanun teklifini görüşecek. Vergi istisnaları ve indirim oranları masaya yatırılacak. Yüzde 25 kira artışı sınırının kaldırılması değerlendirilecek. Kayıtdışılıkla mücadele kapsamında bundan sonraki tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerine taşınması ele alınacak. Kripto para yasal düzenleme altına alınacak.

Kripto Varlıklara İlişkin Kanun Teklifi

Kripto varlıklara yönelik yasal düzenlemeler de nisan ayında Meclis'in gündeminde yer alacak. Uzun süredir üzerinde çalışılan kripto para yasası, AK Parti tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Bu yasa ile kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması hedefleniyor.

Yeni Anayasa Çalışmaları

Yeni anayasa yapım sürecinde ilk adımlar atılacak. TBMM'deki tüm siyasi partilerden anayasa konusunda görüşler alınacak ve genel bir çerçeve belirlenecek. Bu adım, Türkiye'nin anayasa alanındaki geleceğine yön verecek önemli bir süreci başlatıyor.