Banka hesaplarınıza 4.337 lira yatırıldı! e-Devletten veya SMS ile kontrol edin: Aile başına ödeme yapılıyor

Banka hesaplarınıza 4.337 lira yatırıldı! e-Devletten veya SMS ile kontrol edin: Aile başına ödeme yapılıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çok önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda banka hesaplarına beklenen ödemelerin yapıldığı ifade edildi.

Aile Bakanlığı’ndan son dönemlerde peş peşe açıklamalar gelmeye devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından önemli bir duyuru yapılarak beklenen ödemelerin yapıldığı ifade edildi. Söz konusu açıklamaya göre ödemelerin 4.337 lira olduğu ifade edildi. 

Dar gelirli vatandaşlara destek olmak adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemeler yapılmaya devam edildiği belirtilerek yeni bir destek ödemesine daha başlandığı ifade edildi.

AYIN 15'İNDE BAŞLIYOR VE 31'İNDE BİTİYOR 

Bu ödemeler hakkında Bakan Derya Yanık bir açıklama yaptı. Bakan Yanık açıklamalarında ödemelerin başladığını belirtti ve ödemelerin her ayın 15'i ile ay sonuna kadar yapıldığı ifade edildi.

4.337 TL YATIRILIYOR

Asgari ücrete gelen zam sonrasında evde bakım aylığı miktarı hak sahiplerinin hesaplarına 4.337 TL olarak hesaplara yataırıldığı da vurgulandı.

YAPILAN DUYURU

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Bakan Derya Yanık yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal hizmet ve sosyal yardım politikalarımızı aile odaklı bir anlayışla sürdürmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Evde Bakım Yardımı desteğinin toplam 2 milyar 417 milyon TL tutarındaki Mart ayı ödemelerini hesaplara yatırmaya başladık"