Bakan Işıkhan herkesi çağırdı! Ankara'da ek zam mesaisi yapıldı: Zamda detaylar açıklandı

Bakan Işıkhan herkesi çağırdı! Ankara'da ek zam mesaisi yapıldı: Zamda detaylar açıklandı
Asgari ücret, emekli zammı, memur zammı ve kamu işçilerine ek protokol gibi konular Ankara'da gerçekleşen kritik bir toplantıda ele alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tüm bakanlıkların Personel Genel Müdürleri ile bir araya gelerek önemli konuları masaya yatırdı.

Emeklilere Yeni Düzenlemeler: Seyyanen Zam ve 3600 Ek Gösterge

Toplantıda memur emeklilerine seyyanen zam, 3600 ek gösterge gibi kritik konular gündeme geldi. Bu düzenlemelerle emeklilerin mali haklarına yapılan iyileştirmeler değerlendirildi. Özellikle 7.500 TL olan taban maaşın 10.000 TL'ye yükseltilmesi dikkat çekti.

Kamu İşçilerine Ek Protokol: 700 Bin İşçinin Hakları Güvence Altında

Kamu işçileri için imzalanan ek protokol ile 700 binden fazla işçinin mali ve sosyal hakları belirlendi. Söz konusu protokol, işçilere yüzde 13 ek zam sağlayarak ortalama 5 bin lira maaş artışına neden oldu. Bu adımın 237 bin işçiyi olumlu bir şekilde etkilemesi bekleniyor.

Emekliler İçin Yeni Düzenlemeler Yolda: İkramiyeler Artıyor

Emeklilik hayatına ilişkin alınan kararlara bir yenisini ekleyen toplantıda, emeklilerin ikramiyelerinin artırılması konusu ele alındı. Memurlar için 3600 ek gösterge düzenlemesi, ev kadınlarına sosyal güvence ve prim desteği gibi konular üzerinde çalışmalar başlatıldı.

Ankara'da Kritik Toplantı: Bakan Işıkhan Kamu Görevlilerinin Durumunu Değerlendirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlık ettiği toplantıda, 4 milyondan fazla kamu görevlisinin durumu ele alındı. Kamu işçileri için yapılacak iyileştirmeler ve 1. Dereceye ulaşmış memurların 3.600 ek göstergeye kavuşturulması gibi konular masada yer aldı.