Bakan canlı yayında açıkladı: Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Son dakika

Bakan canlı yayında açıkladı: Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Son dakika
Gelen bir son dakika haberine göre Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Tunç, canlı yayında yaptığı açıklamasında kira zammı, kira davalarında arabuluculuk sistemi ve süresiz nafaka ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kiracı ve ev sahipleri arasında anlaşmazlık devam ederken, gündemi meşgul eden konular arasında kira zammında yüzde 25 sınırlaması bulunuyor. Süresiz nafaka konusunda da kamuoyu araştırmalara devam ederken Bakan Tunç tarafından açıklama geldi.

KİRA ZAMMINDA YÜZDE 25 SINIRI DEVAM EDECEK Mİ?

A Haber'e konuşan Bakan Tunç, yüzde 25 sınırlaması ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kira konusu geçen yıl TBMM 27. yasama dönemi kapanmadan önce gündeme gelmişti. Özellikle büyükşehirlerde İstanbul ve Ankara'da kira miktarlarında yüksek artışlar söz konusu oldu. Özellikle fahiş artışlar diyebileceğimiz normalin de üstünde artışlar söz konusu olduğunda yüzde 25 konusu gündeme geldi. Yıllık kira artışının yüzde 25'ten fazla olamayacağına ilişkin borçlar kanununda bir düzenleme yapıldı. Süresi 1 temmuz itibarıyla dolmuştu. Fahiş artışlar devam etti”

1 YIL DAHA UZATILMIŞ OLDU

Bakan Tunç Açıklamasının devamında yüzde 25 zam sınırı konusuna değinerek şunları söyledi:

"Özellikle İstanbul ve Ankara'da konut arzının biraz daha az olduğu illerimizde kira fiyatlarında yüksek artışların olduğunu gördük. Evet sözleşme hukukuna müdahale etmek doğru olmayabilir hukukta böyle bir ilke var ancak zayıfı koruma ilkesi de söz konusu. Dengeli bir durumun olması lazım. Burada kiracıların özellikle mağduriyetini önleme anlamında özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız bu açıklamayı yaptıktan sonra TBMM'de AK Parti grubu Cumhur İttifakı bir önerge geldi. Geçici maddeyle bu yüzde 25'lik sınır bir yıl daha uzatılmış oldu. Zayıfı koruma ilkesi gereğinde 1 boyunca devam edecek."