Asgari ücrete 4 bin lira ara zam müjdesi! Ankara kulislerinden sızdırıldı

Asgari ücrete 4 bin lira ara zam müjdesi! Ankara kulislerinden sızdırıldı
Türkiye'de 2024 yılında asgari ücrette beklenen zam konusu, enflasyondaki artışın önemli bir gündem maddesi olarak yer alıyor. Bu zam miktarının ne kadar olacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini, ikinci Enflasyon Raporu toplantısında revize edilerek yüzde 38'e yükseltildi. Bu revizyon sonucunda 6 aylık enflasyon beklentisinin de yüzde 26'nın üzerine çıktığı ve gelecek dönemde dezenflasyon sürecine girilmesi beklendiği bildirildi.

SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan Açıklamalar

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrette yapılacak bir ara zamın öneminin büyük olduğunu vurgulayarak hükümet ve ana muhalefet arasında bu konuda farklı görüşler bulunduğunu ifade etti. Kamu zamlarının Haziran ayından sonra yansıtılması bekleniyor ve bu durum Eylül ayında asgari ücrete bir ara zammın olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

3 veya 4 Bin Lira Arasında Bir Artış Konuşuluyor

Beklenen zam oranının 3 veya 4 bin lira arasında bir artış olacağı belirtiliyor. Bu durum, işverenlerin asgari ücrete olan maliyetlerini artıracağına dikkat çekiliyor. 2024 yılında asgari ücretin işverene maliyetinin 7.741 TL artarak 23.502 TL’ye yükseldiği paylaşılırken, yeni zamla birlikte bu maliyetin ne olacağı da merak konusu oldu.