Asgari ücret zammı için flaş gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: Sonunda tarih netleşti

Asgari ücret zammı için flaş gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: Sonunda tarih netleşti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine kısa süre kala kataıldığı canlı yayında asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, televizyon programı ortak yayınına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki açıklamalarında asgari ücret hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

En düşük emekli maaşını 7 bin 500'e çıkardıklarını bu rakamı arttırma çalışması içinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'lilerin de tüm haklarını verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti. Açıklamalarında Temmuz aytında asgari ücrete ilişkin hesaplamaların sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan bütün emekçileri enflasyona karşı koruma tedbirlerini alacaklarını paylaştı.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI 

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle oldu:

"En düşük emekli maaşını 7 bin 500'e çıkardık. Bu rakamı arttırma çalışmalarındayız. EYT'lilerin de tüm haklarını verdik vermeye devam ediyoruz. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar sürüyor. Bütün emekçileri enflasyona karşı koruma tedbirlerini alacağız. Enflasyonu tek haneli rakamlara inşallah yine biz indireceğiz. Seçimin ardından inşallah piyasalarda rahatlamayı ekonomide büyümeyi yatırımlarda artışı hep birlikte göreceğiz. Şimdi bay bay Kemal billboardlara koydurmuş 'enflasyonu indireceğiz' ya bu güne kadar senin böyle ne tecrüben ne de uygulaman yok"