Asgari ücret ve emekli maaşına ek zam yapılacak! Ek zam tarihi açıklandı: Seçimlerden önce olacak

Asgari ücret ve emekli maaşına ek zam yapılacak! Ek zam tarihi açıklandı: Seçimlerden önce olacak
Seçimler öncesi iktidar zam oranlarında bir değişikliğe daha gitmeye hazırlanıldığı iddia edilerek emekli bayram ikramiyesine emekli maaşına ve asgari ücrete ek zam yapılması beklendiği bildirildi.

 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine beş aydan az bir süre kaldığı belirtilerek seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağı belirtilirken bu doğrultuda yeni hazırlıklara başlandığı bildirildi. AK Partinin 14 Mayıs 2023 olarak öne çıkan seçimlere emekli ikramiyesini artırıp maaşlara ek zam yaparak gitmeyi planladığı ifade edildi.

EMEKLİ MAAŞINA VE ASGARİ ÜCRETE ZAM

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç bu iddiayı köşesine taşıdı ve çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Çetingüleç yazısında emeklilerin halen 1100 lira olan ikramiyeleri 2 bin 500-3 bin lira aralığında bir rakama yükseltileceğini asgari ücrete yüzde 10, emeklilere yüzde 10-20 arasında ek zam yapılacağını anketlerde iktidar partilerinin oy oranları düşerse zam oranların yükselebileceğini bildirdi.

ANLIK HABERDAR EDECEĞİZ

Ayrıca Çetingüleç asgari ücretlilere yüzde 54.66'lık zam açıklanırken seçimden önce yeni bir ayarlama yapılacağı sinyali bizzat Cumhurbaşkanı tarafından verildiğini hatırlatarak emeklilerin kaybının büyük olduğunu daha önce asgari ücretin 2 katı maaş alanlar, şimdi asgari ücretle aynı seviyeye indiğini aktardı.

Maaşlara ek zam yapılması ve emekli bayram ikramiyesine zam yapılmasına ilişkin bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.