Artık onların da peşine düşüldü! Kredi kartı ile ödeme için duyuruldu

Artık onların da peşine düşüldü! Kredi kartı ile ödeme için duyuruldu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında POS cihazları üzerinden yapılan tahsilatlarda kayıtların eksik olduğunu belirterek denetim başlattıklarını açıkladı.

Bakan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, işletmelerde kullanılan POS cihazlarından gerçekleştirilen tahsilat tutarlarının beyan edilip edilmediğini denetlediğini ifade etti. Bu denetimlerin vergi kayıp ve kaçağını önlemek adına yapıldığını belirtti.

Binlerce Kişi Denetim Altında

Bakan Şimşek'in verdiği bilgilere göre, yapılan denetimler sonucunda kayıt dışı hasılat elde eden binlerce kişi tespit edildi. Bu kişilerin POS cihazlarından elde ettikleri gelirlerin kaydedilmediği ortaya çıktı.

Vergi Beyannameleri İnceleniyor

Denetimlerin ardından, vergi mükellefi olmayan veya hasılatlarını beyan etmeyen kişiler hakkında vergi beyannamelerinin incelendiği açıklandı. Bu süreçte, kayıt dışı bırakılan milyarlarca liralık hasılatın beyan edilmesi sağlandı.

Çarpıcı Örneklerle Dolu Denetim Sonuçları

Bakan Şimşek, denetimlerde çarpıcı örneklerle karşılaşıldığını belirtti. Özellikle vergi mükellefi olmadan yüksek miktarlarda POS hasılatı elde eden kişilerin tespit edildiği ifade edildi. Bu durum, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin de denetim kapsamına alındığını gösteriyor.

2023 Yılı Verileri de İnceleniyor

Bakan Şimşek, benzer çalışmanın 2023 yılı verileri üzerinden de yapıldığını belirtti. Bu çalışmaların sonuçlarına göre, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında gerekli işlemlerin yapılacağı vurgulandı.

Mücadele Kararlılıkla Devam Edecek

Bakan Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelelerinin tavizsiz ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Bu doğrultuda, vergi kaçaklarıyla etkin bir şekilde mücadele edileceği belirtildi.