Araç muayenesi yaptıranların çoğu bilmiyor: O paralar iade edilecek! Başvurup paranızı geri alın

Araç muayenesi yaptıranların çoğu bilmiyor: O paralar iade edilecek! Başvurup paranızı geri alın
Araç muayenesi yaptıran sürücüleri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Muayane sırasında verilen o paraların geri alınabileceği ifade edildi. Konuya ilişkin açıklama Ekonomist Cahit Saraçoğlu tarafından geldi. İşte detaylar

Trafiğe çıkan bütün araçların belirli aralıklarda aracını muayene ettirmesi gerekiyor. Araç muayeneleri ticari araçlar için yılda bir, binek araçlar için iki yılda bir muayene edilmesi gerekiyor. Araç muaynesi için ödediğiniz o ücreti tekrar alabilirsiniz.

Konuya ilişkin Ekonomist Cahit Saraçoğlu, yaptığı açıklamasında araç muayenelerinde az bilinen para iadesini belirtti. Saraçoğlu, yaptığı açıklamasında bir tüketici hakem heyetinin yaşadığı davada lehine karar verilerek ücretlerin iade edildiğini söyledi.

EK ÜCRETLER YASADIŞI

Ekonomist Cahit Saraçoğlu, yaptığı açıklamasında araç muayenelerinde kredi kartı ödemelerine uygulanan ek ücretlerin yasa dışı olduğunu belirtti.

Cahit Saraçoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Uyanık olun. TÜVTÜRK'ün kredi kartı ödemesinde aldığı ilave ücret hukuksuz... 2022 Ağustos ayında TÜVTÜRK üzerinden araç muayenemi kredi kartıyla ödememe ilave olarak 12.41 lira ödeme farkı tahsilini tüketici hakem heyetine itiraz etmiştim. Tüketici Hakem Heyeti (THH) ayıplı hizmet olarak nitelendirildi."

Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork: 1.130,44 Türk Lirası

Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler: 1.528,10 Türk Lirası

Traktör (römorklu ve römorksuz), motosiklet, motorlu bisiklet: 575,84 Türk Lirası