Arabası olanlar bugün kontak çalıştırdı! Akaryakıta çifte indirim uygulandı: Tabelalara yansıdı

Arabası olanlar bugün kontak çalıştırdı! Akaryakıta çifte indirim uygulandı: Tabelalara yansıdı
Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar ve 15 Mayıs'ta başlayacak tek fiyat dönemi öncesi, araç sahiplerini sevindiren bir gelişme yaşandı. Bugün itibarıyla benzin ve motorin fiyatlarında indirim gerçekleşti. İşte detaylar...

Gündemdeki konular arasında önemli bir yer tutan akaryakıt fiyatları, bugün itibarıyla yeni bir döneme girdi. Benzin litre fiyatı 1,37 TL, motorin (mazot) litre fiyatları ise 1,24 TL gerileyerek, araç sahiplerini sevindirdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de Benzin ve Mazot Fiyatları

Bugün itibarıyla, İstanbul Anadolu'da benzin litre fiyatı 42,49 TL'ye, Avrupa'da ise 42,58 TL'ye düştü. Ankara'da benzin fiyatı 43,50 TL'den, İzmir'de ise 43,78 TL'den satılmaya başlandı. Motorin fiyatları ise İstanbul Anadolu için 40,01 TL, Avrupa için 40,08 TL, Ankara için 41,05 TL ve İzmir için 41,30 TL seviyelerinde gerçekleşti.

Tek Fiyat Dönemi Yaklaşıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 15 Mayıs'tan itibaren akaryakıt istasyonlarında, aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmayacağını duyurdu. Bu karar, sektörde önemli bir değişikliği işaret ediyor.

Petrol Fiyatlarındaki Seyir ve Etkileri

Petrol fiyatları, ABD stokları ve Orta Doğu gerilimlerinin etkisiyle düşüşünü sürdürüyor. Brent petrol fiyatı, ABD stok raporunun hafif düşüş göstermesi ve Orta Doğu'daki gerilimlerin odak noktası olmasıyla 13 Mart sonrası dün en düşük seviyeyi görmüştü. Bugün de 83 doların altındaki seyir devam ediyor.