Altın ve para piyasa uzmanından bayram sonrasına ilişkin açıklamalar! Elinde altını doları olan…

Altın ve para piyasa uzmanından bayram sonrasına ilişkin açıklamalar! Elinde altını doları olan…
Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş yeni açıklamaları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Bayram sonrası için konuşan İslam Memiş açıklamalarında elinde altını ve doları olanlar şöyle şöyle yapsınlar diyerek tavsiyede bulundu.

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş’ten yeni açıklamalar geldi. Döviz kurlarının ve altın piyasasının hareketliliği ile ne yapacağını şaşıran vatandaşa İslam Memiş’ten bayram sonrası tavsiyeleri geldi. İslam Memiş piyasanın hareketliliğini de göz önünde bulundurarak vatandaşlara bayram sonrası için tavsiyelerde bulundu. İslam Memiş açıklamaları ile yine yatırımcıların dikkatlerini çekmeyi başardı. İşte İslam Memiş açıklamalarının detayları…

İslam Memiş’ten yeni açıklamalar

Altın piyasasında merak edilen açıklamalar yavaş yavaş geliyor. Doların yükselişi ile beraber altının yükseleceği tahminlerinde bulunan uzmanlar artık daha çok 2024 yılı için açıklama yapıyorlar. Altın yatırımcılarının çokça araştırdığı konu üzerine ekonomistlerden tahminler gelmeye başladı. Ekonomistler bu yılki tahminlerini bir kenara bırakarak 2024 yılında altının ulaşacağı değer hakkında tahminlerde bulunmaya başladılar.

Altın ve Para Piyasası uzmanı İslam Memiş ise daha önceki açıklamalarında elinde altını ve doları olanların elinde tutmasını tavsiye etmişti. Yaptığı son açıklamalar ile Kurban Bayramı sonrasına dikkat çeken İslam Memiş piyasadaki hareketliliği de göz önünde bulundurarak yeni tavsiyelerde bulundu. İslam Memiş açıklamalarında 1500 TL üstüne çıkan altının tercih edilmeyeceğini de dile getirdi.

İslam Memiş açıklamaları

İslam Memiş yaptığı açıklamalarda; 2023 testleri, Silicon Valley Bank ve diğer iki kredi kuruluşunun başarısız olduğu bilinmekte. Yüksek ve değişken faiz oranları, mortgage kredilerinin ödenmesinde soruna neden oluyor. İkinci bankacılık krizi yaşanması halinde hükümetin müdahale etmeyeceğini göreceğiz. Çünkü ABD'de küçük sermayeli zayıf şirketlerin ayıklanmasını istiyor. Küresel finansal piyasaların durumu zaten iyi değil. En küçük haber karşısında yatırımcı ürküyor, piyasaya satış geliyor cümlelerini kurdu.

Bunlarla birlikte İslam Memiş, ABD'nin büyük bankalarının küresel piyasa şokuna karşı test edildiğini söyledi. Credit Susisse'in batması ve ABS tarafından satın alınma sürecinden de bahseden Memiş FED'in bu sonuçlarını piyasalar kapandıktan sonra açıklandığını dile getirdi.