Altın uzmanı İslam Memiş uyardı: Altının sert yükseleceği tarih açıklandı! Parası olan hemen alsın

Altın uzmanı İslam Memiş uyardı: Altının sert yükseleceği tarih açıklandı! Parası olan hemen alsın
Altına ilişkin yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken İslam Memiş tarafından önemli açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Memiş, şu anda düşüşte olan altın fiyatları için yükseleceği tarihi açıkladı. Vatandaşların seçim sonrasına değil, o tarihe odaklanması gerektiğini söyledi.

Küresel piyasalara bağlı olarak altın fiyatları dalgalı bir yol izlemeye devam ediyor. Piyasalardan gelen son habere göre altın fiyatları bugün yükselişine ara verdi. Yüzde 1 oranında değer kaybettiği belirtildi. Altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği merak edilirken, konuya ilişkin açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi.

Memiş, yaptığı açıklamasında altın fiyatları için vatandaşların seçim sonrasına değil, Haziran ayına odaklanması gerektiğini ifade ederek, “Dolar karşısında her şeyin yükseleceği bir süreç” diyerek yatırım yapacakları uyardı.

SEÇİM SONUCUNA DEĞİL, HAZİRAN AYINA DİKKAT EDİN

Memiş, herkesin altın fiyatları için 28 Mayıs seçimlerine odaklandığını ancak, burada belirleyici olanın seçim değil, haziran ayı olduğunu söyledi.

TV100’deki köşe yazısında önemli açıklamalarda bulunan Memiş, “İşine bakan, kendi varlıklarına odaklananlara derim ki “Seçimi bırak, Haziran’a bak. Çünkü Haziran’da son tren var. İnecekler veya gidecekler bu treni beklesin. Bu trende büyük bir sürpriz var” ifadelerini kullandı.

DOLAR KARŞISINDA HER ŞEYİN YÜKSELECEĞİ BİR SÜREÇ”

“Fed, artık faiz artırımı yapmayacak. Hatta faiz indirimini başlatmak için fırsat kolluyor” diyerek sözlerine devam eden uzman isim, “Haziran, dolar endeksinin (dxy), düşüşünün başlayacağı bir ay olacak. Hedef 92-94 seviyesi. 2024’de ise 70 seviyesi. Yani, doların (dolar/TL değil) uluslararası piyasalardaki değer kaybından bahsediyorum. Bu da dolar karşısında her şeyin yükseleceği bir süreci işaret ediyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

ONS ALTIN İÇİN 2.250 DOLAR TAHMİNİ

Yatırım yapmak ve yatırım yapanları Haziran ayı için uyaran Memiş, şunları söyledi:

“Ancak Haziran’da dolar ile son kez büyük bir vurgun yapacaklar! Yani, altın ve gümüşün ons fiyatı (xau/usd-xag/usd) (gramlar değil) 1.910 dolar, EUR/USD paritesi 1,07, Bitcoin 22.500 dolar seviyelerine gerileyebilir. Son altın vuruşu yapacaklar! Ya sonra? Dolar karşısında her şey yükselişe başlayacak” dedi.

Uzman isim aynı zamanda ilk hedefte ons altın fiyatının 2.250 dolara yükselebileceğinin de altını çizdi.