Altın fiyatlarında çarşamba uyarısı geldi! Gözler oraya çevrildi: Gram ve çeyrek fiyatları değişecek

Altın fiyatlarında çarşamba uyarısı geldi! Gözler oraya çevrildi: Gram ve çeyrek fiyatları değişecek
Altına yatırım yapacak olanlar altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Özellikle piyasalar son dönemlerde FED faiz kararına odaklanmış durumda. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası faiz kararını geçtiğimiz ay açıklamadı. Merakla beklenen açıklama bu hafta içerisinde yapılacak.

FED faiz kararının açıklanmasından sonra altın fiyatları için araştırmalar hız kazandı. TÜFE geçtiğimiz ay aylık bazda yüzde 0,6 ile beklentiler dahilinde artış göstermişti. ABD Merkez Bankası FED faiz kararı için toplantı bu hafta yapılacak. Açıklamanın ise Çarşamba günü yapılması bekleniyor.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı bu ay içerisinde açıklanacak. Toplantının 19-20 Eylül 2023 tarihleri arasında ypaılması beklenirken, toplantıdan sonra FED başkanı Powell eylül ayı faiz kararını açıklayacak. Faiz artırım kararının duyurulması beklenirken, bu durumun altın fiyatları üzerinde olumsuz bir etki yaratacağı bekleniyor. Altın fiyatlarının FED kararı sonrasında artması bekleniyor.

POWELL: “FED İŞARETLERE KARŞI DİKKATLİ”

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“Eğer uygun olursa daha fazla faiz artışın hazırız. Enflasyon sürdürülebilir yüzde 2 hedefine hareket edene kadar faizlerin kısıtlayıcı seviyede tutma niyetindeyiz. Yeniden faiz artışı yapıp yapmam konusunda dikkatlice ilerleyeceğiz. Bir sonraki faiz kararı verilere bağlı olacak. Enflasyon yüksek olmaya devam ediyor. Mal enflasyonunda sürdürülebilir ilerlemeye ihtiyaç var. Fed, ekonominin beklendiği gibi soğumadığına dair işaretlere karşı dikkatli. Enflasyonun ilerleyişi memnuniyet verici ama Fed hala gidilecek uzun yol olduğunu düşünüyor. Fed yüzde 2 enflasyon hedefini değiştirmeyecek”