Aile Bakanlığından müjdeli haber geldi! Vatandaşlık maaşı ödemesi duyuruldu: Aynı aileden birkaç kişiye 11.400 TL ödeme

Aile Bakanlığından müjdeli haber geldi! Vatandaşlık maaşı ödemesi duyuruldu: Aynı aileden birkaç kişiye 11.400 TL ödeme
Ailelere vatandaşlık maaşı ödemeleri hakkında ayrıntılar araştırılmaya başlandı. Bu doğrultuda ödemelerin 11 bin 400 lira olması bekleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler eski bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz aylarda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik vatandaşlık maaşı uygulamasına başlanacağını ifade etmişti. Bunun ardından vatandaşlık maaşı başvurularının ne zaman yapılacağı ödemelerin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? ne zaman başlayacak? ne kadar olacak? sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı.

ÖDEMELERİN 11 BİN 400 TL OLMASI BEKLENİYOR 

Vatandaşlık maaşı ödemelerinin asgari ücret seviyelerinde olacağı belirtilmişti. Bu destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı henüz kesinleşmedi. Yeni asgari ücret 11 bin 400 lira olduğundan vatandaşlara da 11 bin 400 TL para ödemesi   yapılması bekleniyor. 

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DEVAM EDECEK

Aile Destek Programı’ndan elde edilen tecrübeler ile önümüzdeki dönemde de programın devam edeceği bildirildi.

Programı bir anlamda bütüncül bir çevreye dönüştürüp koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak şekilde bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışması bulunduğu belirtilerek önümüzdeki süreçte detayların paylaşılacağı bildirildi.

Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temelli olduğu ifade edildi.