Aile Bakanlığı harekete geçti: 18-55 yaş arasına ödenecek! Pazartesi günü 4.400 TL yatırılacak

Aile Bakanlığı harekete geçti: 18-55 yaş arasına ödenecek! Pazartesi günü 4.400 TL yatırılacak
Aile Bakanlığı resmen harekete geçti. İŞKUR üzerinden hem iş hem de nakdi ücret desteği veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde başlatılan kampanya kapsamında başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacağı ve tek seferlik 4.400 TL ödeme yapılacağı ifade edildi.

İŞKUR aracılığı ile verilen desteklere bir yenisi daha eklendi. Çeşitli meslekler için hem personel bulan hem de iş arayanlara iş bulma desteği veren yardım paketi son dönemlerde sıkça araştırılıyor. Konuya ilişkin detaylar belli oldu.

ÖDEMELER YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iş arayan gençlere yeni ödemeler sunuyor. Devlette, işsiz gençlere verilen nakdi destek ödemesi İŞKUR üzerinden yapılıyor. Bakanlığın sunduğu destek ödemesi için belirtilen koşullara uyum sağlayan vatandaşlara farklı meslekler için iş imkanı sunuluyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Bakanlık, işsiz vatandaşlara sunduğu nakdi ücret desteğinin detaylarını aktardı. Nakdi ve sosyal yardım desteği alarak iş bulma sürecini daha kolay geçiren vatandaşlara yeni destek ödemesi 1 Temmuz tarihinden itibaren ödenecek. Tek seferlik ödenecek olan bu desteğin miktarının 4.404 TL olmak bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Bakanlığı’nın sunduğu bu imkandan yararlanmak isteyenler başvuru şartlarını araştırıyor. 18-55 yaş arası başvuranlar için sunulan bu destek imkanı sayesinde iş arama süreci daha kolay geçiyor.

Destekten yararlanmak isteyenler için  başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacağı ifade edildi. Devlet, İŞKUR üzerinden başvuru yapanlar için ikamet edilen bölgeleri, kişisel durumları ve mesleki becerilerine göre yönlendiriyor.

Ödemelerden sadece tek seferlik yararlanılabileceği de gelen bilgiler arasında.