Aile Bakanlığı duyurdu! Çocuğu okula giden ailelere para yardımı yapılıyor: PTT'den veya IBAN üzerinden alacaksınız

Aile Bakanlığı duyurdu! Çocuğu okula giden ailelere para yardımı yapılıyor: PTT'den veya IBAN üzerinden alacaksınız
Aile Bakanlığı tarafından çok önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda çocuğu okula giden ailelere sevindiren bir haber verildi ve nakit para yardımı yapılacağı bildirildi. Ayrıca yapılan açıklamada toplamda 579 milyon TL ödeme yapıldığı bildirildi.

Türkiye geneli çocuğu okula giden ailelere nakit para yardımı yapıldığı belirtilerek bu yardımın amacı, eğitime erişimde yaşanan zorlukları azaltmak ve ailelerin maddi yükünü hafifletmek olduğu bildirildi. Bununla beraber bu yardımdan kimlerin yararlanabileceği, nasıl başvuru yapılacağı ve ne kadar ödeme alınacağı gibi soruların yanıtı merak konusu oldu. 

ARANAN ŞARTLAR

Bu yardımdan yararlanmak için bazı şartlar vardır. Aktarılan şartlar ise şöyle belirtildi:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

- Çocuğunun ilkokul, ortaokul veya liseye devam etmesi

- Ailenin gelirinin asgari ücretin 3/2'sinden az olması

- Ailenin sosyal güvencesinin olmaması veya yetersiz olması

BAŞVURU DETAYLARI 

Bu yardımdan yararlanmak isteyen ailelerin, PTT'ye giderek veya e-Devlet üzerinden formunu doldurmaları gerektiği belirtilerek başvuru formunda, ailenin kimlik bilgileri, adresi, gelir durumu, sosyal güvenlik durumu ve çocuğunun okul bilgileri gibi bilgiler istendiği bildirildi. 

AİLE BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI 

Aile Bakanlığı tarafından bu destek ödemesi hakkında bir açıklama yapıldı. Bu açıklama sosyal medya aracılığı ile yapıldı ve yapılan açıklamada Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programının aileleri yanlız bırakmadığı belirtilerek çocuklarının temel gereksinimlerinin ve eğitim giderlerinin karşılanmasına destek sağlandığı ifade edildi. Bununla beraber açıklamada program kapsamında Eylül ayı içerisinde toplam 579 milyon TL ödeme gerçekleştirildiği vurgulandı.