500 TL ve 1000 TL’lik yeni banknotlar mı geliyor? Cumhurbaşkanı Yardımcısı son noktayı koydu

500 TL ve 1000 TL’lik yeni banknotlar mı geliyor? Cumhurbaşkanı Yardımcısı son noktayı koydu
Bir dönem enflasyonu düşürmek ve ülkedeki nakit sıkıntısını karşılamak adına Merkez Bankası’nın yeni banknotlar basacağı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Konu ile ilgili beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, herkesin merakla beklediği hatta internet üzerinden 500 TL ve 1000 TL’lik yeni banknotların olduğu iddia edilen görsellere ilişkin açıklama yaptı. Yeni banknotların basılmayacağı hatta böyle bir iddianın kendi içlerinde söz konusu olmadığının bile altını çizdi.

ESKİ MB BAŞKANI DA İDDİALARI KABUL ETMEMİŞTİ

Bundan önceki Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da açıklama yapmıştı. Kavcıoğlu yeni banknot için böyle bir ihtiyaca gerek olduğunu belirterek şunları demişti:

“500 TL'lik yeni banknotlar ve 5 liralık madeni paralar için bir hazırlık olduğuna dair iddialar konuşuluyor. Böyle bir hazırlık ve ihtiyaç var mı?" sorusuna "'Böyle bir şeyin konuşulduğunu zannetmiyorum. Bir arkadaşın bir tweeti ile gündemi bu kadar ciddiye almak doğru değil. Bizim böyle hazırlığımız, böyle bir beklentimiz, vatandaşın ve piyasanın böyle bir beklentisi yok. Enflasyonun bu noktada biraz artış göstermesi bu işi çok bildiğini düşünen arkadaşların yaptığı bir yorum ciddiye alınacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir hazırlığımız da yok”