2 yıl ödemesiz 150 bin lira veriliyor! Artık netleşti: Ödeme tarihi belli oldu

2 yıl ödemesiz 150 bin lira veriliyor! Artık netleşti: Ödeme tarihi belli oldu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın genç çiftlere yönelik sunmuş olduğu faizsiz evlilik kredisi, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde binlerce çiftin ilgisini çekti. Ancak, kredi ödemelerinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 150 bin TL'lik faizsiz kredi ödemelerinin ne zaman başlayacağına dair açıklamada bulundu. Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerin kredi ödemelerine 21 Mayıs itibarıyla başlanacağını duyurdu.

Başvuru ve Detaylar

Evlilik desteği için başvuru süreci, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilir. Başvuruların 15 Şubat'ta başladığı bilinirken, genç çiftlere evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sağlanmaktadır.

Projeye Yoğun İlgi

Aile ve Gençlik Fonu tarafından hayata geçirilen "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi", genç çiftlerin ekonomik, psikolojik ve sosyal desteklerle güvenli bir evlilik kurmalarını hedefler. Binlerce genç çiftin başvurduğu projede şimdiye kadar 2 bin 13 gence eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmiştir.

150 Bin TL Faizsiz Kredi: Güvenli Bir Başlangıç

Faizsiz evlilik kredisi, genç çiftlerin aile kurma sürecine destek olmayı amaçlar. Bu proje, aile müessesesinin güçlendirilmesi ve gençlerin geleceklerine güvenle bakabilmeleri için büyük önem taşır. Genç çiftlerin ailelerini kurarken daha güvenli ve destekli adımlar atabilmelerine olanak sağlar.