YKS'ye ikinci başvuru imkanı verildi! Az önce duyuruldu: O tarihlre arasında başvurabilirsiniz

YKS'ye ikinci başvuru imkanı verildi! Az önce duyuruldu: O tarihlre arasında başvurabilirsiniz
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularını kaçıran adaylar için ikinci geç başvuru hakkı tanıdı. Bu kapsamda, ikinci geç başvurular 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak.

YÖK'ün aldığı bu kararın amacı, adayların mağduriyet yaşamamasını sağlamaktır. Özellikle yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrenciler için getirilen YKS şartı dolayısıyla yaşanabilecek olası mağduriyetleri önlemek adına bu önlem alınmıştır.

Başvuru Yolları

Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Geçerli Başvuru Bilgileri

Önemli bir nokta ise, 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapan adayların başvuru bilgilerinin aynen geçerli olacak olmasıdır. Bu sebeple, bu tarihler arasında başvuru yapmış adaylardan yeniden başvuru alınmayacaktır.

Sınav Tarihleri

YKS'nin 1'inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Alan ve Yabancı Dil Yeterlilik Testleri ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak.

YÖK'ün aldığı bu karar, adayların eğitim hayatlarını etkileyen bir süreç olan sınav başvurularında yaşadıkları zorluklara çözüm odaklı bir yaklaşım sergilemektedir. Bu adım, adaylara daha fazla fırsat sunmayı hedeflemektedir.