Yeni üniversite dönemi başlıyor! Türk Eğitim Vakfı'ndan öğrencilere 9 ay 2500 TL burs fırsatı!

Yeni üniversite dönemi başlıyor! Türk Eğitim Vakfı'ndan öğrencilere 9 ay 2500 TL burs fırsatı!
Üniversite öğrencilerinin yeni dönem eğitim hazırlıkları başladı. Eğitim öğretim temposunun başlamasına da kısa bir süre kalırken öğrencilere burs ve yardım destekleri de gelmeye devam ediyor. Son burs duyurusu Türk Eğitim Vakfı’ndan geldi.

Üniversite öğrencileri yeni eğitim öğretim dönemleri için hazırlıklarına başladılar. Artan pahalılıkta bu seneki eğitim döneminin masrafları da artarken üniversite öğrencilerinin yardımına verilen burslar koştu. KYK ve farklı belediye burslarından sonra şimdi de üniversite öğrencileri için yeni burs müjdesi Türk Eğitim Vakfı’ndan geldi. Türk Eğitim Vakfı burs vereceği öğrenciler için bazı şartlar da açıklarken son başvuru tarihinin 24 Eylül olduğuna da dikkat çekti! İşte detaylar…

Üniversite öğrencilerine yeni burs!

Üniversite öğrencilerinin 2023-2024 yılı eğitim öğretim dönemlerinin başlamasına birkaç gün kaldı. Yeni dönem kayıtları, eğitim masrafları teker teker halledilmeye başlanırken ülke genelinde yaşanan pahalılıkta bu seneki masraflar çok daha fazla oluyor. Bu sebeple gerek devletten gerek belediye kurumlarından gerekse özel kurumlardan üniversite öğrencilerine burslar verilerek bu masraflarında destek olmak amaçlanıyor.

Açıklanan son bilgiye göre ise üniversite öğrencileri için yeni burs müjdesi Trük Eğitim Vakfı’ndan geldi. Türk Eğitim Vakfı belirttiği şartlara haiz olan öğrencilere 9 ay boyunca 2500 TL burs vereceğini duyurdu. Öğrencilerin burs başvurularını 24 Eylül tarihine kadar online olarak ilgili sitelerden yapmaları gerektiği de açıklamalar ile belirtildi.

Burs için belirtilen şartlar

  • Türk Eğitim Vakfı burs vermek istediği öğrencilerin;
  • Kredi ve yurtlar kurumundan burs almaması
  • Açık Öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri ücretli değişim programı bölümlerinde öğrenci olanlar 4 yıllık lisans programlarından mezun olup 2 kez lisans eğitimi alıyor olmaması
  • Genel ortalaması 2.50’dan yüksek olması altında olmaması
  • Ortalama 2.50 olsa bile birden fazla başarısız dersi olmaması
  • 25 yaşından büyük olmaması
  • Öğrenim gördüğü süre içinde Yüz kızartıcı eylemden dolayı disiplin cezası almamış olması
  • Kardeşleri arasında herhangi birinin TEV bursu alıyor olmaması