Son dakika! Yarın okullar tatil edildi

Son dakika! Yarın okullar tatil edildi
Bugün özellikle öğrenci gruplarında 18 Mart Pazartesi okullar tatil şeklinde bir mesaj yayılmaya başladı. Bu mesajlar hızla WhatsApp gruplarında dolaşmaya başladı.

Mesajların hızlı bir şekilde yayılması üzerine resmi açıklama da gecikmedi. Hızla yayılan söylentilerin ardından yetkililerden açıklama geldi.

Öncelikle belirtelim, 18 Mart hem Türkiye, hem de dünya için önemli bir gün. Çünkü 18 Mart, binlerce kişinin hayatını kaybettiği Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü olarak kutlanır.

Tatil Söylentileri ve Çanakkale Gezileri

Pek çok okulun Çanakkale'ye geziler düzenlemesi sebebiyle, 18 Mart'ta okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu haline geldi. Bu durum da tatil söylentilerinin hızla yayılmasına neden oldu.

Ulaştığımız bilgilere göre, 18 Mart Pazartesi okulların tatil olduğu ancak bu durumun sadece Çanakkale için geçerli olduğu belirlendi. Diğer illerde eğitim öğretim normal şekilde devam edecek.

Yanlış Bilgilere Dikkat

WhatsApp gruplarında hızla yayılan 18 Mart okullar tatil oldu söylemlerine aldırış etmemek önemlidir. Bu özel durum sadece Çanakkale için geçerlidir. Diğer illerde eğitim öğretim Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecektir.