MEB'den son dakika kararı! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor: Bundan sonra pandemi öncesi gibi olacak

MEB'den son dakika kararı! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor: Bundan sonra pandemi öncesi gibi olacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın detayların paylaşırken bundan sonra pandemi öncesi gibi olacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, AA muhabirinin sorularını yanıtladı ve sınavla ilgili önemli bilgiler verdi.

Öğrenci Yerleştirme Süreci

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 2023-2024 eğitim öğretim yılında LGS'nin öğrenci yerleştirme işlemlerini kapsayan genel bir ad olduğunu belirtti. Yerleştirme işlemlerinin merkezi sınav, yerel yerleştirme ve yetenek sınavı olmak üzere üç farklı sistemle gerçekleştiğini açıkladı.

Bülbül, öğrencilerin sınavsız öğrenci alan okulları tercih etmeleri durumunda LGS merkezi sınavına girmelerinin zorunlu olmadığını vurguladı.

Başvuru Süreci ve Kılavuz Bilgileri

LGS kapsamındaki merkezi sınav için başvuruların 18-29 Mart tarihleri arasında e-Okul üzerinden isteğe bağlı olarak alınacağını belirten Bülbül, bu sürecin ücretsiz olduğunu kaydetti. Başvuru öncesinde öğrencilerin bilgilerini güncellemeleri gerektiğini hatırlattı.

Kılavuzda önemli detayların bulunduğunu ve 2 Haziran 2024'te uygulanacak merkezi sınavın detaylarının yer aldığını belirten Bülbül, öğrencilerin başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabileceklerini dile getirdi.

Sınav Yeri ve Uygulama

Bülbül, pandemi sonrası normale dönüş kapsamında bu yıl öğrencilerin sınav merkezi olarak belirlenen okullarda sınava gireceklerini açıkladı. Her ilçede bir sınav merkezi olacağını belirten Bülbül, sınavın il ve ilçelerdeki belirlenen okullarda yapılacağını aktardı.

Öğrencilerin sınav giriş belgelerinin 24 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden ilan edileceğini ifade eden Bülbül, öğrencilerin sınav giriş belgesi ile geçerli kimlik belgesini yanlarında bulundurmaları gerektiğini hatırlattı.

Sınav İçeriği ve Değişiklikler

LGS merkezi sınavında öğrencinin öğrenme çıktılarının belirlenirken ders kitaplarının ana kaynak olarak kullanıldığını vurgulayan Bülbül, sınav sorularının öğrencilerin konuları derinlemesine anlamalarını ve üst düzey düşünme becerilerini geliştirmelerini desteklediğini ifade etti.

Bülbül, sınavın içeriğinde herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtti ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm konuların sınav kapsamında olacağını dile getirdi.