MEB'den son dakika duyurusu! Öğrenciler dikkat: Artık zorunlu olacak

MEB'den son dakika duyurusu! Öğrenciler dikkat: Artık zorunlu olacak
Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemesiyle, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren tüm özel okulların derslerde bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarını kullanması zorunlu hale gelecek.

16 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile birçok yeni hüküm özel okul ve kurumları etkilemeye başladı.

Bakanlık Onaylı Kitaplar: Özel Okullarda Derslerde Zorunlu Kılınıyor

Düzenleme kapsamında özel okulların, derslerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan ders kitaplarını kullanmaları artık bir zorunluluk haline geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, onaylanan ders kitaplarını devlet okullarında olduğu gibi ücretsiz olarak dağıtıyor. Bu uygulama, özel okullarda okuyan öğrencilere de ulaşacak.

Yeni Hükümlerle Denetim: Özel Okulların Ders Kitapları Kontrol Edilecek

Bakanlık, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren özel okulları denetleyerek, okutulan ders kitaplarının onaylı ve ücretsiz kitaplar olup olmadığını kontrol edecek.

Öğrenci velileri, özel okullarda okutulan ders kitapları için ekonomik olarak zorlanmaktan kurtulacak. Devlet tarafından ücretsiz gönderilecek kitaplar, farklı kitap taleplerini azaltacak.

Merkezi Sınavlara Etki: Sorular Bakanlık Onaylı Kitaplara Göre Hazırlanacak

Yeni düzenleme, ortak sınavlar ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi merkezi sınavlarda soruların Bakanlık onaylı kitaplara göre hazırlanmasını zorunlu kılıyor.

Özel okullar, talep etmese dahi Bakanlık, öğrenci sayısı kadar ders kitabını ücretsiz gönderecek. Ders kitabını kullanmayan okullara ise Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde cezai müeyyideler uygulanabilecek.

Eğitimde Yanlış ve Uygun Olmayan Öğrenmelerin Önüne Geçiliyor

Bakanlık, onaylanmayan kitaplar aracılığıyla eğitimde yanlış ve uygun olmayan öğrenmelerin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu nedenle, özel okullarda okutulan ders kitaplarına Bakanlıkça onay şartı getiriliyor.

Öğrenci velileri, özel okullardaki zam oranlarına karşı isyan bayrağını çekiyor. Belirtilen zam oranlarının endüstri standartlarının üzerinde olduğunu düşünen veliler, bu duruma karşı çıkışlarını daha da güçlendiriyor.