MEB resmen duyurdu! Bu bir ilk: Tamamen ücretsiz olacak

MEB resmen duyurdu! Bu bir ilk: Tamamen ücretsiz olacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul öğrencileri için yaz tatili sürecinde "zanaat atölyeleri" adı altında kurslar düzenleme kararı aldı. Bu karar, meslek liselerinin kapılarını ilk kez ortaokul öğrencileri için de açık tutma amacı taşıyor.

MEB yetkililerinden alınan bilgilere göre, "Beceri Geliştirme Programı" adı altında başlatılacak olan uygulama, İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Konya, Mersin, Rize, Samsun, Sivas ve Şanlıurfa gibi 10 ilde 196 okulda hayata geçirilecek. Pilot uygulamanın başarısıyla birlikte, uygulama ülke geneline yaygınlaştırılacak.

Erken Yaşta Becerilerin Geliştirilmesi

Bu yeni uygulama ile ortaokul öğrencilerinin temel becerilerinin erken yaşta geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca öğrencilere erken dönemde temel mesleki becerileri keşfetmeleri ve kazanmaları, akademik ve mesleki başarılarını artırmaları, geniş kariyer seçeneklerine sahip olmaları amaçlanıyor.

Programın İçeriği

"Beceri Geliştirme Programı" kapsamında öğrenciler, meslek liselerinde bulunan zanaat atölyelerinde çeşitli alanlarda beceri kazanabilecekler. Yiyecek-içecek hizmetleri, bilişim, el sanatları, elektrik-elektronik, metal, gıda teknolojileri, mobilya ve iç mekan tasarımı, grafik ve fotoğraf, tarım ve radyo-televizyon gibi birçok alanda kurslar düzenlenecek.

Değişiklikler ve İyileştirmeler

MEB, uygulamanın başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi'nde değişiklikler yaptı. Ayrıca uygulamanın işleyişini kolaylaştırmak için e-Kurs Modülü oluşturuldu ve öğretmenlerin katılımı sağlandı.

Beceri Geliştirme Programı'nın başarısıyla birlikte yeni kurslar sisteme eklenmeye devam edecek. Programın ilki bu yaz tatilinde başlayacak ve öğrencilere önemli fırsatlar sunacak.