MEB duyurmuştu! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat: Okullar tatil edildi, okullar 19 gün sonra açılacak

MEB duyurmuştu! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat: Okullar tatil edildi, okullar 19 gün sonra açılacak
Deprem olan bölgede yaşayan öğrenciler ve vatandaşlar 10 ilde okullar ne zaman açılacak sorusu ile ilgili araştırmalar yapıldığı belirtildi. Bu doğrultuda hangi ilde okulların ne zaman açılacağı paylaşıldı.

Deprem olan bölgede yaşayan öğrenciler ve vatandaşlar 10 ilde okullar ne zaman açılacak sorusu ile ilgili araştırmalar yapıldığı belirtilerek 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta yaşanan üzücü olay sonucunda eğitime ara verildiği hatırlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir açıklama yaparak deprem bölgesindeki bazı illerde okulların açılacağı tarihin değiştirildiğini vurgulamıştı. Bununla beraber Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da okullar ne zaman açılacak sorusu da böylece yanıt bulmuş olduğu belirtilerek şu an okulların ne zaman açılacağı da sorgulanmaya başlandı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da okulların açılacağı tarih değiştiği ifade edilerek Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevresindeki 11 ili etkisi altına alan deprem eğitimin ara verilmesine sebep olduğu bildirildi. Bununla beraber Milli Eğitim Bakanlığı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamanın ardından “Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da okullar ne zaman açılacak?” sorusunun yanıtı araştırılıyor.

27 MART'A KADAR TATİL EDİLDİ 

Son dakika haberine göre Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da okulların açılacağı tarih değiştiği belirtildi ve Bakan Özer'in açıklamalarına göre Hatay’da okullar 27 Mart 2023 tarihinde açılacağı ifade edildi. Bakan Özer şöyle yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"10 ilimizi 3 kategoriye ayırdık. İlk kategoride Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde merkez ve ilçelerinde eğitime 1 Mart’ta başlıyoruz. 2’nci kategoride Gaziantep ve Osmaniye’de eğitime verilen arayı 13 Mart’a uzatıyoruz. 3’ünci kategoride ise Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da arayı 27 Mart’a kadar uzatıyoruz. Dolayısıyla 10 ilimizi güvenlik odaklı normalleşme sürecini bugün aldığımız kararlar başlatmış bulunuyoruz"