İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! MEB'den son dakika kararı: Türkiye geneli tüm okullarda tamamen zorunlu oldu

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! MEB'den son dakika kararı: Türkiye geneli tüm okullarda tamamen zorunlu oldu
Okulların açıldığı hafta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önemli bir karar verildi. MEB'den alınan karar kapsamında Türkiye geneli tüm okullarda zorunlu olduğu belirtilerek kararın ayrıntıları da paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda alınacak tedbirleri açıklarken yeni karar kapsamında Türkiye genelinde okullarda zorunlu olduğu bildirildi. Bu doğrultuda Bakanlık, okullarda karekod uygulamasının zorunlu hale getirildiğini duyurdu.

YENİ DÜZENLEMELER YAPILDI 

Karekod uygulaması, okul girişlerinde bulunacağı belirtilerek böylece, izinsiz kurslara karşıönlem alınmış olacağı ifade edildi. Ayrıca, karekod uygulaması sayesinde okullarda da önemli düzenlemeler yapılmış olduğu ifade edildi. 

KAREKOD ZORUNLULUĞU GELDİ 

MEB, izinsiz kurslara yönelik harekete geçtiğini ifade etti ve karar kapsamında izinsiz kurslara karşı önlem alındığı aktarıldı. Bu önlem doğrultusunda ‘karekod’ zorunluluğu getirildiği belirtilerek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu konu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İLE İSTİŞARE İÇİNE GİRİLDİ 

Konu ile ilgili olarak izinsiz kurslarla ilgili önlem amacıyla tüm özel öğretim kurumlarına “karekod” zorunluluğu getirildiği belirtilerek Bakan Tekin bir açıklama yaptı. Bakan Tekin açıklamalarında izinsiz kurslar hakkında İçişleri Bakanlığı ile ilgili istişare içinde oldukları bildirildi.

Bakanlık, bütün özel öğretim kurumlarına karekök kimlik taraması yaptı ve konuyla ilgili valiliklere yazı gönderildiği de öğrenilirken Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği gereğince kurum tabelalarında “karekod” uygulamasına yer vermeleri gerektiği aktarıldı.

11 EYLÜL'DEN İTİBAREN BAŞLADI

Bakanlık, karekod uygulamasının tüm okullarda 11 Eylül Pazartesi gününden itibaren başladığını belirtirken okullarda karekod uygulamasının önemli bir düzenleme olduğu da paylaşıldı.