İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! MEB'den son dakika kararı: Bundan sonra bu şekilde olacak

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! MEB'den son dakika kararı: Bundan sonra bu şekilde olacak
Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim döneminde önemli kararlar almıştı ve ortaokul ve liselerde ortak sınav yapılacağı belirtildi. Bununla beraber bu sınavlar hakkında önemli bir karar daha verildi ve örnek sorular paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önemli bir karar alındı. Bu karar kapsamında yeni bir duyuru yapıldı ve eğitim öğretim döneminde ortaokul ve liselerde ortak sınavlar yapılacağı ifade edilerek bu konuda örnek soruların da belli olduğu bildirildi. Yeni yönetmelik kapsamında ortak yazılılar öğrencilerin eğitimlerinin bütünlüğünün sağlanması amacıyla gerçekleştirileceği belirtilerek Bakanlık tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Yapılan duyuruda soruların örnek tablosunun yayımlandığı bildirildi.

FARKLI BRANŞLARDA OLACAK 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ilçe ve okul genelinde yapılacak olan ortak sınavlar öncesi konu soru dağılımı tablolarına örnek oluşturması açısından yeni bir tablo yayınlandığı belirtilerek bu tabloların temel eğitim ve ortaöğretimdeki farklı branş ve sınav düzeylerinde olduğu ifade edildi.

ÖRNEKLER BU ADRESTE YARARLANACAK

Yeni dönemde sınıf alan cümleleriyle ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından çeşitli duyurular paylaşılacak. Buna göre hazırlanacak olan konu dağıtım tablosu örnekleri bu merkezler tarafından kendi dökümanları hazırlanarak ilan edileceği belirtilerek okul genelinde yapılacak olan ortak yazılı sınavlara yönelik soru örnekleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aktarılacağı da bildirildi. Bu noktada yapılan duyuruda soru örneklerinin https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinde yayımlanacağı ifade edildi.