Eğitimde model değişimi! MEB'den son dakika kararı: Büyük değişiklik yapılıyor

Eğitimde model değişimi! MEB'den son dakika kararı: Büyük değişiklik yapılıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında biyoloji dersinde yapılan müfredat değişikliğinde 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren "yaratılış teorisi"ne vurgu yapmayı planlıyor.

MEB'in eğitimde milli ve manevi değerlere odaklanan modeli, ortaöğretim matematik dersinde de etkisini gösteriyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılından sonra integral konusu ders programından çıkarılıyor.

Matematik Dersinde Sadeleştirme: Küme ve Mantık Konularında Değişiklik

MEB, ortaöğretim matematik dersinin içeriğinde sadeleştirme yaparak "kümeler" ve "mantık" konularını revize ediyor. Derslerin sınıfları da değiştiriliyor.

Yeni Müfredat, Yeni Ders Kitapları: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni

MEB, yeni müfredata uygun olarak ders kitapları hazırlamaya başlıyor. Bakanlık, yayınevlerine "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni" adlı belgeyle ilgili bilgilendirme gönderiyor.

Eğitimde Büyük Değişim: Eleştiri ve Endişeler Artıyor

Eğitimci Özgür Bozdoğan, müfredat değişikliğine dair yaptığı değerlendirmede, değişikliklerin eğitimin kamusal özelliğini kaybettiğini ve yeni bir rejim oluşturulduğunu belirtiyor. "Eğitim aracılığıyla yeni bir rejim yaratılıyor" sözüne vurgu yaparak endişelerini dile getiriyor.