Duyuru yapıldı: Başvurular bugün itibari ile başladı! İşte başvuru şekli ve detayları

Duyuru yapıldı: Başvurular bugün itibari ile başladı! İşte başvuru şekli ve detayları
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvurular başladı. Başvurular, 29 Mart'a kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılacak.

Sınav sonuçları ise 28 Haziran 2024'te açıklanacak. Bu süreçte öğrenciler, elektronik ortam üzerinden başvurularını takip edebilecekler.

Okul müdürlükleri, başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve başvuruları 1 Nisan 2024'e kadar onaylayacaklar.

Yurt Dışında Eğitim Alanlar İçin Başvuru Süreci

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak gerçekleştirecekler.

Sınav, her alan için 8. sınıf öğretim programlarına dayanarak hazırlanacak. Öğrencilerin okuduğunu anlama, problem çözme, analiz yapma gibi becerilerini ölçecek nitelikte sorular içerecek.

Giriş Belgeleri ve Kimlik Kontrolü

Sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, onaylanacak ve öğrencilere teslim edilecek. Sınava girişte öğrencilerin fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ve kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekecek.

Sınavın birinci oturumu saat 9.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. Her oturum için belirlenen sürelerde öğrenciler soruları cevaplayacaklar.

Sınav Sonuçları ve Dağıtımı

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden duyurulacak. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.