4. Sınıf öğrencilerine müjde! sınav saati uygulaması kaldırıldı! Yeni eğitim modeli çerçevesinde…

4. Sınıf öğrencilerine müjde! sınav saati uygulaması kaldırıldı! Yeni eğitim modeli çerçevesinde…
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, son yaptığı açıklamalar ile ilk 3 sınıfın yanı sıra 4. Sınıfları da müjdeledi! Sınav saati uygulamasının kalktığını belirten Bülbül, açıklamalarında tüm detaylardan bahsetti.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, son yaptığı açıklamalarda 1,2, ve 3. Sınıf öğrencileri için artık sınav sisteminin olmayacağını belirtirken yen açıklamasında 4. Sınıflar içinde yeni eğitim modülü içerisinde oldukça cazip ve öğrencilerin sınav odaklı değil sonuç odaklı bir sisteme geçiş yapıldığını duyurarak 4. Sınıflarda da tek bir saatte sınav yapılmasının kaldırıldığını belirtti. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül’ün açıklamaları sonrasında öğrencilere ve öğretmenlere yeni eğitim modelinde daha başarılı bir eğitimin ve geleceğin amaçlandığı belirtildi. İşte tüm detaylar…

Yeni dönem eğitim modelinde sınavlar kalkıyor!

Yeni dönem eğitim modelinin duyurusunu geçtiğimiz günlerde yapan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül son açıklamaları ile 4. Sınıf öğrencilerine müjdeyi verdi. Yeni eğitim modülü çerçevesinde 1,2 ve 3. Sınıf öğrencileri için sınav sisteminin kaldırıldığı belirtilirken 4. Sınıflar içinde; "Sınav odaklı bir ölçme sistemi yerine sonuç odaklı bir ölçme sistemine geçiyoruz. Aslında tek bir saatte sınav yapmak öğrenci psikolojisine uygun değil, biz bunu sürece yaymış oluyoruz" ifadeleri ile 4. Sınıflarda sınav saati uygulamasına son verildiği açıklandı.

Yapılan son açıklamalarda…

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül açıklamalarında; “Yeni yönetmelikle birlikte 4'üncü sınıflarda da sınav saati uygulamasını kaldırdık. Bunun esas sebebi; sınıf içerisinde öğrenci-öğretmen etkileşimi var. Tüm eğitimciler bu etkileşime göre öğretmenin değerlendirme yapmasının daha sağlıklı olduğunu düşünürler. Biz, tek bir saat içerisindeki öğrencinin kendisine sorulan 20 soruluk bir soru kağıdına cevap vermesi yerine süreç içerisinde kendisine verilen çalışma kağıtlarına öğrencinin cevap verdiği ve öğretmenin geri bildirim sonucunda hem öğretmenin öğrencinin ne yaptığının farkına varması, hem de geri bildirimle birlikte velinin de öğrencinin sınıf içerisinde neler yaptığını görebilmesi ve tüm değerlendirmelerin geniş bir zamana yayılmasının daha sağlıklı olduğunu düşünerek yönetmelikte bu değişikliği yaptık”  ifadeleri ile açıklanan

Yeni eğitim modelinde ezbere eğitim modelinin yanı sıra yetişen, bilgilenen ve süreç içerisinde ezbere hareket etmeyerek öğrenebilen öğrenciler ve eğitimciler eşliğinde yeni nesle dokunabilmenin amaçlandığı görülüyor.