- Haberler
- Magazin
- Yılmaz Özdil köşe yazılarında sert yüklendi! İstiklal patlamasına ilişkin zehir zemberek sözler!
Yılmaz Özdil köşe yazılarında sert yüklendi! İstiklal patlamasına ilişkin zehir zemberek sözler!
Muhalif gazeteciler arasında üst sıralarda yer alan Yılmaz Özdil, yeni köşe yazısı ile dikkat çekti. Özdil, yayımlamış olduğu yazısında 'Saksı' başlığına yer verdi.
Yılmaz Özdil köşe yazılarında sert yüklenmeye devam ediyor. Özdil tarafından kaleme alınan pek çok yazı dikkat çekerken son yazısı özellikle pek çok kişiyi meraklandırdı ve son dakikalarda gerek arama motorlarında gerekse sosyal medya platformlarında pek çok kişi Özdil'in yani yazısını aratmaya başladı.
Muhalif gazeteci Yılmaz Özdil, yayımlamış olduğu yeni yazısında "Saksı" başlığına yer verdi. Özdil, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü'deki yazısı ile dikkat çeken Özdil, patlama sonrasında Taksim'deki bank ve saksıların kaldırılmasını eleştirdi. İstiklal Caddesi'nde bulunan saksı ve bankların kaldırılmasını eleştiren Özdil, hükümetin terör ile mücadelesini, Covid-19 pandemi süreci ile mücadelesine benzetti ve her iki durumu da sert sözlerle eleştirdi. İşte Yılmaz Özdil'in yeni köşe yazısında dikkat çekenler şu şekilde;
Covid-19 pandemi sürecinde müziğin yasaklanmış olmasına vurgu yapan Özdil, bu durum ile bomba patlaması sonrası saksıların kaldırılmasını benzetti. Öte yandan Özdil otobüs, metro, metrobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarında çok sayıda kişinin yolculuk yapması ile yayılımın azalması için parklardaki bankların kaldırılmasını kıyasladı.
Covid'den de terörden de korunmanın yolunun aynı olduğunu belirten Özdil bunu immün sisteme benzetti. Vücudun savunma mekanizmasını korumak için tüm sisteme iyi bakılmasını gerektiğini belirtti. Öte yandan sistemin bir kısmına bakıp bir kısmına bakılmadığında büyük pürüzlerin ortaya çıkabileceğini belirten Özdil terör ve virüsü birbirine bu şekilde benzetti.
Ancak Özdil'in yazısında en çok dikkat çeken nokta köşe yazısının son paragrafı oldu. Özdil kaçak yollarla ülkeye giren Suriyelilere ilişkin şu ifadeleri kullandı;
"Suriyeli terörist kadın, teee 1150 kilometre uzaktaki Suriye sınırımızdan kaçak olarak girerek İstanbul'a geliyor, bir başka kaçak Suriyelinin evine yerleşiyor, kendisi gibi kaçak Suriyelilerin tekstil atölyesinde işe giriyor, dört ay kaçak olarak çalışıyor, bir başka kaçak Suriyelinin korsan taksisiyle keşif yapıyor, bir başka kaçak Suriyeliden bomba alarak İstiklal Caddesi'ni havaya uçuruyor, kaçak Suriyelileri sınırdan kaçıran bir başka Suriyelinin korsan taksisiyle Küçükçekmece'ye kaçıyor, bir başka kaçak Suriyeli kadının evine saklanıyor, içişleri bakanımız o sırada Suriye'de, kaçak Suriyelinin İstanbul'u havaya uçurduğunu Suriye'de öğreniyor, İstanbul'a gelir gelmez saksıları kaldırıyor."
Sözcü Gazetesi'nde yayımlanan bu yazı vatandaşların bir kısmı tarafından onaylanırken, büyük bir kesim ise sosyal medya platformlarında gazeteci Özdil'e tepki gösterdi.
Bakmadan Geçme