- Haberler
- Ekonomi
- Yılın başından bu yana %50 arttı! Bitcoin performansıyla bu yılın gözdesi olmaya aday!
Yılın başından bu yana %50 arttı! Bitcoin performansıyla bu yılın gözdesi olmaya aday!
Bitcoin, geçen hafta piyasaların kapanmasından önce 20.000 doların altını test ettikten sonra, bugün büyük bir geri dönüşle 26.500 dolara çıktı.
Yılın başında 16.500 doların biraz üzerinde işlem görmeye başlayan Bitcoin, pazar günü başlayan bir ralli sayesinde 25.000 dolara doğru yükselişe geçti. Lider kripto para SVB ve Signature Bank’ın iflaslarının verdiği hasarın ABD hükümeti tarafından karşılanacağını duyurmasıyla sürpriz bir ralli daha yaptı ve gün içinde 26.500 dolar seviyesine yükseldi. Bu da Bitcoin'in son 9 ayın zirvesinde olduğunu gösteriyor.
30.000 DOLARI ZORLAYABİLİR
Bitcoin, ABD’deki büyük kripto odaklı bankaların çöküşüne ve bunun neden olduğu borsalardaki hisse senetlerinin değer kaybedişine rağmen pozitif yönde bir ivme kazandı. Bitcoin piyasasında yılın başından bu yana yüzde 50 oranında bir artış gerçekleşti.
Bazı piyasa katılımcıları geleneksel bankacılık sistemine olan güvenin zedelenmeye başladığını ve bunun Bitcoin piyasasına yaradığı şeklinde yorumlarda bulunuyor. Ayrıca bazı uzmanlar da 25.000 doların kırılması halinde Bitcoin fiyatının 30.000 doları zorlayacağı görüşünü dillendiriyor.
Bununla birlikte Bitcoin fiyatının birçok kez paralellik gösterdiği teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi de 2023’te bugüne kadar yüzde 12 arttı. S&P 500 ise yüzde 2,5 arttı.
Bakmadan Geçme