Veliler dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı okula uyum seminerleri yarın başlıyor
Bu yıl ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak olan okula uyum seminerleri yarın başlıyor. Velilerin de katılacağı seminer için detaylar verildi.
2022 - 2023 eğitim öğretim döneminin başlamasına oldukça kısa bir zaman kala Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene ilk kez yapılacak olan uyum seminerlerinin yarın başlayacağı açıklandı. Özellikle de ilkokul 1. sınıfa başlayacak olan öğrencilerin uyum sürecinde zorlanmasının önüne geçmek adına yapılacak olan bu seminerlere öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılacağı açıklandı.
UYUM SEMİNERLERİ BAŞLIYOR
5 Eylül ile 9 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan bu seminerler ile birlikte ilk gün velilerin okula giderek yüz yüze bilgi almasının sağlanacağı açıklandı. İkinci gün ise veliler çocukları ile gelerek okula başlayacak olan öğrencilerin adaptasyonunu güçlendirmek amacı ile öğretmenler, veliler ve öğrencilerin okulu beraber tanıyacakları açıklandı.
Bu noktada da uyum sürecinin iyi bir şekilde geçmesi amacıyla da gelecek olan öğrencilerin ve velilerin farklı saatlerde gruplar halinde okula geleceği belirtildi.
Üçüncü günde ise öğretmenler okul başlamadan önce öğrencileri ile yakınlık kurabilmeleri için iki grup halinde etkinliklerin yapılacağı öğrenildi. Direkt olarak eğitim sürecine başlamak yerine uyum sürecine çabuk bir şekilde girebilmeleri adına sınıfı, okulu ve kuralları öğrenme açısında bu seminer son derece faydalı görüldü. Bunun yanı sıra da öğrencilerin hem öğretmenleri ile hem de kendi aralarında tanışmaları için bunun son derece iyi bir fırsat olduğu belirtildi.
ORTAOKUL VE LİSELERDE DE UYUM SEMİNERLERİ DÜZENLENECEK
İlkokulların yanı sıra lise ve ortaokul gibi yeni bir eğitim sürecine başlayacak öğrencilerin de uyum yaşamakta zorlanmaması adına seminerlerin düzenleneceği açıklandı. 5. sınıflara ve 9. sınıflara yapılacak olan seminerler ile birlikte öğrencilere yapılacak olan uyum seminerlerinin rehberlik açısından ve yeni eğitim düzenlerine alışma sürecinin hızlanması açısından 16 Eylül tarihine kadar seminerlerin devam edeceği yapılan açıklamaların arasında yer aldı.
Bakmadan Geçme