- Haberler
- Kamu Haber
- Valilik Mersin'de işaretlenen iki kapıya ilişkin açıklaması
Valilik Mersin'de işaretlenen iki kapıya ilişkin açıklaması
Mersin'de sabah saatlerinde yaşandığı belirtilen olay sonrası Mersin Valiliğinden açıklama yapıldı.
Valilik Mersin'de işaretlenen iki kapıya ilişkin açıklaması - Mersin'de yaşanan olay sonrası vatandaşlar tedirgin oldu. İki evin kapısının sprey boyayla işaretlendiğini gören vatandaşlar ilk olarak polis ekiplerine ihbarda bulundu. Ardından kamera görüntülerini izleyenler şaşkına döndü. İki kişinin ikamet ettiği evin kapısına sprey boyayla çarpı işareti çizilmesi görenleri korkuttu.
Mersin Valiliği, Mezitli ilçesinde yaşandığı aktarılan olayda, iki evin kapısını sprey boya ile çarpı işareti çizilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Sprey boyayla çarpı işareti çizenler, aynı sitede ikamet eden M.K. adlı kişi olduğu gerekli incelemelerin ardından gözaltına alındığı açıklandı.
Şüpheli M.K. emniyette suçunu itiraf etti. Açıklama,
'Savcılık talimatıyla gözlem altına alınan şüpheli, emniyetteki ifadesinde bahse konu işaretlemeleri kendisinin gerçekleştirdiğini, konunun herhangi bir ideolojik boyutu olmadığını, komşularıyla yaşadığı husumet nedeniyle böyle bir işaretleme yaptığını itiraf etmiştir. Alınan ifade ve emniyet ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda aynı sitede ikamet eden komşular arasında anlaşmazlıkların bulunduğu, bu durumun uzun süredir devam ettiği, site içerisindeki araç parkı konusunda çıkan anlaşmazlık neticesinde birbirlerinden daha önceki tarihlerde şikayetçi oldukları, konunun mahkemeye taşındığı tespit edilmiştir. Şüpheli şahsın, araç parkından dolayı birbirlerinden şikayetçi oldukları, komşusunun apartman dairesi kapı girişine 2 çarpı işaretini, konuya tanık olan bir başka komşusunun kapı girişine ise tek çarpı işaretini sprey boyayla çizdiği tespit edilmiştir.' ifadeleri kullanıldı.
Valilik'ten yapılan açıklamada şüpheli M.K. hakkında adli sürecin devam ettiği bilgisinin yanında işlediği sucuda ideolojik boyutla alakası değil komşularıyla husumet yaşadığı için böyle bir işaretleme yaptığını itiraf etti. Anlaşmazlık araç parkı konusunda çıkan tartışma sonrası yaşandığını dile getirdi. Uzun süredir anlaşmazlık yaşadıkları ve daha öncede birbirleri hakkında şikayet ettiklerini de söyleyen M.K, konunun mahkemeye taşındığı tespit edildi.
Mersin ilinin Mezitli ilçesinde ev kapısı sprey boyayla çarpı işareti çizilen S.K. ile A.İ.G İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine konu hakkında şikayetçi olduklarını dile getirdiği söylentileri olduğu söz konusu. Şikayet ve gerekli incelemelerin ardından şüpheli M.K. gözaltına alındı.
Bakmadan Geçme