• Haberler
  • Ekonomi
  • TOKİ'den öyle bir kampanya geldi ki bu devirde babası oğluna bu fiyattan satmaz! İşte 1+1 2+1 3+1 konutlar peynir ekmek gibi satacak hemen inceleyin

TOKİ'den öyle bir kampanya geldi ki bu devirde babası oğluna bu fiyattan satmaz! İşte 1+1 2+1 3+1 konutlar peynir ekmek gibi satacak hemen inceleyin

TOKİ tarafından yapılan 2022 eylül projeleri herkes tarafından merak ediliyor. Ev almak isteyen vatandaşlar bu fırsatı kaçırmamalı!

Türkiye'de artan enflasyon ve fırsatçılar nedeniyle asgari ücretle ev almak imkansıza yakın hale geldi. Ev almak isteyen vatandaşların gözü artık sadece TOKİ tarafından yapılan yeni fırsatlara çevrilmiş durumda. TOKİ'nin yaptığı uzun vadeli ve uygun ödeme seçenekli ev alma fırsatı sayesinde vatandaşlar ev sahibi olurken yatırım olarak da kendilerini garantiye alabiliyor.

1000 TL - 2000 TL Arasında Başvuru Ücreti Olacak

Dar ve orta gelirli aileler için yapılan eylül projeleri kapsamında birçok aile evlerine ilerleyen zamanlarda kavuşabilecek. 20 yıla varan vade seçenekleriyle birlikte kira öder gibi ev sahibi olmak artık TOKİ sistemi sayesinde kolay hale geldi. TOKİ'nin Eylül ayında duyurduğu projeler için başvurular da aynı ay içerisinde yapılacak. TOKİ'nin yapmış olduğu projeye başvurabilmek için bir kısım bedel ödemek gerekmekte. Bu bedel yapılan projeye bağlı olarak 1000 TL ile 2000 TL arasında değişmekte. 

TOKİ tarafından yapılacak binalara başvuru yapabilmek için maaş sınırı getirilecek. Belirli maaşın üstünde geliri olan kişiler bu projeden yararlanamayacak. Proje kapsamında öğrenci, emekli, gazi gibi kişilere özel olarak belirli oranda yer verilecek. Öğrenciler için şuanda belirlenen oran yüzde 20. Bu yıl Anadolu tarafında maaş sınırı 14 bin TL olurken, İstanbul'da yaşayanların 16 bin TL'nin altında hane geliri olanlar TOKİ'nin başlattığı projeye katılabilecek. 

Vatandaşımızı Kira Öder Gibi Ev Sahibi Yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan en son açıklamada "1milyon 170 bin konut ve işyeriyle 25 bin sosyal eser kazandırdık. Toplu konut idaresinden milletimiz konut almaya hazırsa Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak bu konutları yapacak ve milletimizin satın almasına sunacağız." ifadeleri kullanıldı. 1 Ağustos'ta yapılan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada "TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarıyı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep aldık. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!