• Haberler
  • Gündem
  • TOKİ başkanı Ömer Bulut başvurular ile ilgili açıklamalarda bulundu

TOKİ başkanı Ömer Bulut başvurular ile ilgili açıklamalarda bulundu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 14 Eylül itibariyle başlayacak olan sosyal konut projeleri ile ilgili ilk resmi açıklama başkan Ömer Bulut tarafından geldi. TOKİ başkanı Ömer Bulut başvurular ile ilgili açıklamalarda bulundu

TOKİ başkanı Ömer Bulut başvurular ile ilgili açıklamalarda bulundu - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 14 Eylül itibariyle başlayacak olan sosyal konut projeleri ile ilgili ilk resmi açıklama başkan Ömer Bulut tarafından geldi. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinden birisi olan bu projede Ömer Bulut TRT Haber'e konuk oldu. İşte ilk açıklamalar..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başvuruları ekim sonuna kadar sürecek olan sosyal konut projesinin ilk temelini yılbaşında atıyoruz" dedi.

"EKİM AYINA KADAR BAŞVURULABİLİR"

TOKİ başkanı Ömer Bulut, "Vatandaşımızın önünde 45 günlük süre var. Ekim ayının sonuna kadar çok rahatlıkla başvurabilirler. Hem projeyi inceleme imkanları bulurlar. Hem daha sakin düşünebilirler. Dolayısıyla endişe etmesinler. 31 Ekim'den önce bunun sonlanması söz konusu olamaz. İlk günde başvuranla, son günde başvuran arasında hiçbir fark yok. Başvuru süresiyle ilgili endişe yapıp kimse telaşa kapılmasın" dedi.

"Evinin olmaması gerekiyor bir de gelir skalası vardı. Bugün cumhurbaşkanımız 14'ten 16'ya 16'dan 18'e çıkardılar. Çünkü son memur zamlarıyla birlikte memurların bu kampanyadan konut alamama durumu oldu. Dolayısıyla oradaki rakam da biraz yükseltildi. 18-30 yaş arası gençlere yüzde 20 kontenjan ayrıldı. Konutlarımız engelli vatandaşların tek başına yaşayabilecekleri şekilde dizayn edilecek."

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!