• Haberler
  • Gündem
  • Tarım Kredi Kooperatifi'ne Hüseyin Aydın Atandı! Yeni Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın Kimdir?

Tarım Kredi Kooperatifi'ne Hüseyin Aydın Atandı! Yeni Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın Kimdir?

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından Genel Müdür Fahrettin Poyraz görevden alındı. Oy çokluğu ile Fahrettin Poyraz'ın yerine Hüseyin Aydın'ın atanmasına karar verildi. Yeni Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın kimdir?

Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nin Merkez Birliği, enflasyon artışları ve marketlerdeki fiyat artışının ardından gündeme geldi. Yönetimde görev değişikliğine gidildi. Genel Müdür Fahrettin Poyraz görevden alındı ve yerine Hüseyin Aydın getirildi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, marketlerdeki pahalılık nedeniyle kooperatife ait marketlerin çoğaltılacağını açıklamıştı. Bunun üzerine tüm dikkatler Tarım Kredi Kooperatifleri'ne yöneldi.

MAAŞ VE YÜKSEK FAİZ TARTIŞMALARI

Genel Müdür Fahrettin Poyraz, yüksek maaş aldığı yönündeki iddialarla gündeme geldi. 180 bin TL maaş aldığı iddia edilen Poyraz, 180 bin TL'nin dörtte biri oranında maaş aldığını açıklamıştı. Maaşın yanı sıra yönetim kurulu başkanı olduğu kurumlardan da; Gübretaş'tan 12 bin TL, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Personeli Sosyal Yardım Vakfı'ndan da 5 bin 750 lira huzur hakkı aldığını söylemişti. Hakkında tartışma yaratan bir diğer konu da yüksek faiz uygulaması olmuştu.

Görevden alınan Fahrettin Poyraz 22-23 ve 24. dönemlerde AK Parti Bilecik Milletvekili olarak görev yapmıştı. Poyraz, Aralık 2017'den bu yana Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü görevindeydi.

HÜSEYİN AYDIN KİMDİR?

Hüseyin Aydın, 1959 yılında Artvin'in Borçka ilçesinde doğdu. Lisans eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi'nde tamamlayan Hüseyin Aydın, meslek hayatına ise Ziraat Bankası'nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladı.

Ziraat Bankası'nda çeşitli görevlerde bulunan Hüseyin Aydın, 28 Mart 2003- 13 Nisan 2022 arihleri arasında Halk Bankası Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği ve 28 Nisan 2004 - 12 Kasım 2004 tarihleri arasında Mülga Pamukbank T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 14.04.2005-31.05.2005 tarihleri arasında Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Aydın, 31 Mayıs 2005 tarihinde Halk Bankası Genel Müdürü oldu.

Son olarak 15 Temmuz 2011 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne atanan Hüseyin Aydın, Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevini de yürütmekteydi. Aydın, bu görevlerini 2021 yılının Mart ayında Alpaslan Çakar'a devretti. Hüseyin Aydın evli ve iki çocuk babası.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!