Sözleşmeli personele ilişkin yönetmelik değişti

9 Kasım Resmi Gazete'de, Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapılmasına karar verildi.

Sözleşmeli personele ilişkin yönetmelik değişti - Cumhurbaşkanı Kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 'Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar'ın yürürlüğe konulmasına karar verilmiştir.

6361 sayılı Kararda, Cumhurbaşkanı Kararınca imzalanarak yürürlüğe giren sözleşmeli personelin çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapılarak yürürlüğe konuldu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince karar verildi.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR

MADDE 1- 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2 nci maddesine yirmi dokuzuncu fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

"Kültür ve Turizm Bakanlığında Alevi-Bektaşi Cemevi Önderi pozisyon unvanı ile istihdam edilecek sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın anılan Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre çalıştırılır. Alevi-Bektaşi Cemevi Önderi pozisyon unvanı ile istihdam edilecek sözleşmeli personel hakkında 12 nci maddenin üçüncü fıkrası hükümleri uygulanmaz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığında Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Uzmanı pozisyon unvanı ile istihdam edilecek sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın anılan Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara uygun olarak yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılır.

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığında İç Güvenlik Uzmanı pozisyon unvanı ile istihdam edilecek sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın anılan Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara uygun olarak yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılır."

Sözleşmeli personel pozisyon unvanları ile asgari nitelikleri gösterir cetvel madde 2 ile teselsül ettirilmek üzere esaslar belirlendi.

Alevi-Bektaşi Cemevi Önderi, Alevi-Bektaşilik yolunda temayüz etmiş olmak veya cemevlerinde erkan hizmeti yürütülmesinde bulunmuş olmak.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Uzmanı, Alevi-Bektaşilik alanında uzmanlaşmış olmak ve alanıyla ilgili araştırma çalışmalarında bulunmuş olmak.

İç Güvenlik Uzmanı, İç güvenlik alanında uzmanlaşmış olmak ve alanıyla ilgili araştırma çatışmalarında bulunmuş olmak.

Cumhurbaşkanı Kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan esas yayım tarihinde yürürlüğe girdi.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!