• Haberler
  • Gündem
  • Son dakika: Putin ve Aliyev' kritik görüşmeyi gerçekleştirdi! İkili arasında Güney Kafkasya'daki durum görüşüldü

Son dakika: Putin ve Aliyev' kritik görüşmeyi gerçekleştirdi! İkili arasında Güney Kafkasya'daki durum görüşüldü

Putin ve Aliyev' kritik görüşmeyi gerçekleştirdi! İkili arasında Güney Kafkasya'daki durum görüşüldü. Putin ve Aliyev görüşmesi Kazakistan'ın başkenti Astana'da Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 6. Zirvesi kapsamında bir görüşme gerçekleştirdi.

Putin ve Aliyev' kritik görüşmeyi gerçekleştirdi! İkili arasında Güney Kafkasya'daki durum görüşüldü. Putin ve Aliyev görüşmesi Kazakistan'ın başkenti Astana'da Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 6. Zirvesi kapsamında bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin sonunda basına konuşan Putin, Rusya'nın Azerbaycan'ın önde gelen ticaret ve ekonomik ortaklarından biri olduğunu dile getirdi ve ekledi "İkili ticaret hacmi, geçen yıl yüzde 14, bu yılın ilk 7 ayında yüzde 7'den fazla büyüdü. İşletmelerimiz, Azerbaycan'ın ekonomisine 4,5 milyar dolarlık yatırım yaptı." dedi. Hedefledikleri ortak projelerinin olduğunu ve bu projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Putin, Aliyev ile görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

GÜNEY KAFKASYA'DAKİ DURUM GÖRÜŞÜLDÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de ülkesinin, Rusya ile ilişkilerinin "müttefik etkileşim" seviyesine çıktığını dile getirdi ve konuşmalarına şöyle devam etti "Önceki görüşmelerde üzerinde anlaştığımız projeler, ikili ticaretin artışını sağlayacak." dedi.

Ulaşım ve enerji alanındaki iş birliğinin de gelişmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Aliyev, Güney Kafkasya bölgesinin durumuna değindi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev konuşmalarına şu sözlerle devam etti:

"Bölgede, uzun vadeli barıştan yanayız. Barışın sağlanması için yeterince yapıcı tezler önerdiğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşme gerçekleştirdiği için çok memnun olduğunu belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Sizinle düzenli olarak buluşuyoruz ve her zaman konuşacak bir şey var. Çünkü karşılıklı olarak çeşitli yönlerde kapsamlı bir faaliyetimiz var. Rusya, Azerbaycan'ın önde gelen ekonomik ve ticari ortaklarından biri olmaya devam ediyor. İkili ticaret hacmi, geçen yıl yüzde 14, bu yılın ilk 7 ayında yüzde 7'den fazla büyüdü. İşletmelerimiz, Azerbaycan ekonomisine 4,5 milyar Dolar yatırım yaptı” ifadelerini dile getirdi.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!