• Haberler
  • Gündem
  • Son dakika! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hiranur Vakfı'nın binasını mühürledi

Son dakika! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hiranur Vakfı'nın binasını mühürledi

Sosyal medyanın gündemine oturan ve Türkiye'yi yasa boğan çocuk gelin olayında tepkiler büyüyor. İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in zorla evlendirdiği kızı için İBB harekete geçti. İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı mühürlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hiranur Vakfı’nın binasını mühürledi - Türkiye, cemaate bağlı vakıf kurucusu baba Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındayken zorla evlendirdiği kızı için tepki gösterdi. Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)ilk adımı attı. 

EKREM İMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ortaya çıkan mide bulandıran olayına rdından Twitter hesabından bir açıklama yapmıştı. Olaya tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesi nasıl gerçek olabilir aklım almıyor. Bu vicdansızlıktır, bu'' ahlaksızlıktır, bu bir #cocukistismarı'dır. Bu konuda taviz veren, görmezlikten gelen herkes her yapı da bu suça ortaktır. Bu kaçıncı olay, bu kaçıncı görmezden geliş! YETER!'' diyerek isyan etti. 

İBB'DE BAHSİ GEÇEN VAKFI MÜHÜRLEDİ

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., babasının kendisini 6 yaşında imam nikahıyla 'evlendirdiğini' ve o günden sonra cinsel istismara uğradığını anlatarak dava açmıştı. Dava soruşturması genişletirken H.K.G tarafından alınan ses kaydının da detayları gündeme geldi. Henüz 6 yaşındayken zorla evlendirilen kızın ifadeleri ve aldığı ses kaydı gündeme bomba gibi düşerek gelen tepkilerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sevindiren haber geldi. Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bahsi geçen cemaatin bağlı bulunduğu Hiranur Vakfı'nın mühürlendiğini açıkladı. Haskoloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''#SONDAKİKA İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 6 yaşındaki çocuk gelinle gündeme gelen İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın binasını mühürledi.'' 

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!