• Haberler
  • Gündem
  • Son dakika! İçişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Son dakika! İçişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Ukrayna içişleri bakanı ve beraberindekilerin bugün meydana gelen helikopter kazasında hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

Yetkililer, Ukrayna içişleri bakanının Çarşamba günü başkentin yakınında çocuklar da dahil olmak üzere bir düzineden fazla kişinin ölümüne neden olan bir helikopter kazasında öldüğünü söyledi.

Ukrayna polisi ve acil servislerinden sorumlu İçişleri Bakanı Denys Monastyrskyi, Rusya'nın yaklaşık 11 ay önce işgalinden bu yana hayatını kaybeden en üst düzey yetkili oldu. Onun ölümü, bakanlığından diğer iki kişiyle birlikte, bir apartman binasına düzenlenen bir Rus füze saldırısının düzinelerce sivili öldürmesinden sonra, Ukrayna için dört gün içinde ikinci felaket oldu.

Sabah saatlerinde bir anaokulunun yakınında ve bildirildiğine göre yoğun siste meydana gelen kazanın bir kaza mı yoksa savaşla mı ilgili olduğu konusunda henüz bir açıklama yapılmadı, ancak Ukraynalı yetkililer hemen bir soruşturma başlattı. Son zamanlarda Kiev bölgesinde çatışma bildirilmedi.

Ukrayna Devlet Acil Servisi, kazada helikopterde bulunan dokuz kişi ve yerde olduğu tahmin edilen dört çocuk da dahil olmak üzere 17 kişinin öldüğünü söyledi. 11'i çocuk 25 kişinin de yaralandığı bildirildi. İlk resmi raporlar, daha yüksek bir ölü sayısı da dahil olmak üzere biraz farklı kayıp rakamları verdi.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, 42 yaşındaki Monastyrskyi'yi "Putin'in yasadışı işgali sırasında Ukrayna halkını desteklemede öncü bir ışık" olarak nitelendirdi. "Kararlılığı, iyimserliği ve vatanseverliğinden etkilendiğini" söyledi.

Ukrayna Ulusal Polisi başkanına göre, Monastyrskyi'nin yardımcısı Yevhen Yenin ve İçişleri Bakanlığı Devlet Bakanı Yurii Lubkovych de öldürülenler arasında yer aldı. Üst düzey yetkililer, çatışma sırasında genellikle düşük ve yüksek hızda rutin olarak helikopterle seyahat eder.

Polis şefi Ihor Klymenko, ölenlerden dokuzunun Ukrayna başkentinin doğu banliyösü Brovary'de düşen helikopterde olduğunu söyledi. Görünüşe göre ölen diğerleri yerdeydi.

Bir anaokulunun yakınında olan kaza mahallinde, yerdeki en az dört ceset yansıtıcı örtülerle örtüldü. Yetkililer, bir apartmanın önünde ve bir oyun alanında yatan kömürleşmiş, ezilmiş enkaz parçalarını temizledi. Bazı duvarlar kısmen yıkılmış ve karartılmıştı.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!