• Haberler
  • Gündem
  • Son dakika AFAD paylaştı: Can kaybı sayısı 3.300'ü geçti! Yaralı sayısı da 20 bin 400'ü geçti

Son dakika AFAD paylaştı: Can kaybı sayısı 3.300'ü geçti! Yaralı sayısı da 20 bin 400'ü geçti

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde dün saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından can kaybı sayısı yeniden açıklandı. Bu doğrultuda yaralı ve can kaybı sayısının arttığı bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi'nin aktardığına göre Maraş'ın Pazarcık ilçesinde dün sabah saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği ifade edildi.

CAN KAYBI SAYISI ÇOK FAZLA ARTTI 

AFAD Başkanı Yunus Sezer, 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde şu ana kadar 3 bin 381 kişinin vefat ettiğini belirtti ve 20 bin 426 kişinin yaralandığını, 6 bin 217 binanın yıkıldığını ifade etti.

Deprem nedeniyle 7 gün milli yas ilan edildi.

DEPREMDE YAŞANANLAR

Depreme ilişkin son gelişmeler ise şöyle aktarıldı:

09.34 | AFAD: Ölü sayısı 3 bin 381'e, yaralı sayısı ise 20 bin 426'ya yükseldi.

09.34 | Maraş ve Hatay'da gece boyunca şiddeti 4,0'ten büyük artçı depremler yaşandı.

 

07.25 | İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'dan deprem bölgesine şu ana kadar 12 bin 752 personel ve AFAD gönüllüsünün sevk edildiğini duyurdu.

07.10 | İskenderun Limanı'nda depremde devrilen konteynerlerde çıkan yangın devam ediyor.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!