- Haberler
- Ekonomi
- Selçuk Geçer FED faiz kararı öncesi ortalık kırıp geçirecek dedi! Doların kaderi nasıl şekillenecek?
Selçuk Geçer FED faiz kararı öncesi ortalık kırıp geçirecek dedi! Doların kaderi nasıl şekillenecek?
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, milyonlarca kişinin takip listesinde ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. FED faiz kararı öncesi doların kaderine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.
Selçuk Geçer FED faiz kararı öncesi ortalık karışacak dedi! Doların kaderi nasıl şekillenecek? - Milyonlarca kişi tarafından takip edilmeyen devam eden Geçer'in faiz kararı öncesi dolar yorumunda ortalık karışacak dedi.
Sosyal medya platformlarını sık kullanan Selçuk Geçer, takipçilerine ilk elden direkt paylaşımda bulunarak tahminlerini aktarmaktadır. Son 1 yıldır doların gidişatına yönelik dalgalı süreç önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceğine yönelik herhangi bir ipucu vermemeye devam ediyor.
Küresel piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell'a çevrildi. Toplanan FED yetkililerinin fikir birliği sonucu aldığı karar bugün paylaşılacak. Karar doların egemen gücüne ya kısacak ya da önü kesilemez bir güç katacak.
FED Başkanı Powell tarafından yapılacak açıklama sonucu piyasanın ne yönde şekilleneceği merakla bekleniyor. Amerika'da yüzyıllardır etkili siyasi iki kanat bulunuyor. Şahin ve güvercin kanadı, sadece siyasi mekanizmaya değil aynı zamanda ülkenin ekonomiden diğer tüm alanlarına kadar söz sahibi etkili birimlerin başında gelmektedir. Şahin kanadının bu yolda baskısı daha etkili. Güvercin kanadı altın, borsa ve kriptoyu, şahin kanadı ise doları destekleyecek.
SELÇUK GEÇER FED FAİZ KARARI YORUMU
Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, ortalığın karışacağına vurgu yaptı. Geçer, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Asıl fırtına Powell konuşurken kopacak... Şahin söylem ortalığı kırıp geçirecek !!! Ahanda buraya yazıyorum. FED 75 baz puan faiz arttıracak. Ama piyasa bu faizden etkilenmeyecek. Asıl fırtına Powell konuşurken kopacak... Şahin söylem ortalığı kırıp geçirecek !!!'' açıklamalarında bulundu.
Piyasa beklentileri 75 baz puan faiz artışı yönünde ilerliyor. Selçuk Geçer'de paylaşımında 75 baz puan olarak tahminlerini aktardı.
DOLARIN KADERİ NASIL ŞEKİLLENECEK?
Şahin söylemler açıklanmaya başladıktan sonra piyasalarda ne gibi beklentilerin yaşanacağına yönelik öngörüler net değil. Ancak FED Başkanı Powell'ın açıklamaları sonrası doların etkisi ne yönde şekilleneceği belli değil.
ANDROİD İÇİN TIKLAYINIZ
APPLE İÇİN TIKLAYINIZ
EDİTÖR NOTU: Haber içeriğinde yer alan herhangi bir kelime veya ifadeler editörün görüşleri değildir. Alanında uzman kişilerin beyan ettiği açıklamalardır. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Bakmadan Geçme