• Haberler
  • Magazin
  • Şarkıcı Gülşen davasındaki savunmayla gündeme geldi!

Şarkıcı Gülşen davasındaki savunmayla gündeme geldi!

11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davasında savunmasını gerçekleştiren Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emre beraat talep etti.

İmam Hatiplilere yönelik sözleriyle 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ünlü şarkıcı Gülşen Çolakoğlu davada savunmasını yaptı. 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında savunmasını gerçekleştiren Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emre beraat talep etti. 

Gündeme sık sık gelen şarkıcı Gülşen Çolakoğlu geçtiğimiz aylarda konserinde sahne aldığı sırada İmam Hatiplilere laf ettiği gerekçesiyle yargılanmıştı. Bir süre ev hapsinde kalan Gülşen Çolakoğlu'nun 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davası görüldü. 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Gülşen Çolakoğlu  için adliye koridorunda güvenlik bariyerleri konularak önlem alındı.

130 KİŞİ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ!

Kimseye görünmeden mahkeme salonuna alınan Gülşen Çolakoğlu'nun avukatlarından birisi olan Celal Ülgen şikayette bulunan yaklaşık 130 kişinin şikayetini geri çektiğini bildirdi. Gülşen Çolakoğlu'nun özür dilemesinin ardından şikayetini geri çeken kişilerden bazıları da mahkeme salonunda yerini aldı. 

avukatı Emek Emre aracılığıyla ünlü şarkıcının savunmasının bir kısmı mahkemeye sunuldu. Savunmada şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun o sözlerinin arkadaşı Miraç Çelenk'e yönelik olduğu ve ve mahkemede tanık olarak dinlenilmesi için çağırılması istendi. 

GÜLŞEN ÇOLAKOĞLU SAVUNMASINI YAPTI!

11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Gülşen Çolakoğlu savunmasını şu şekilde gerçekleştirdi;

Suçsuzum… Yargılama sonunda beraat edeceğime inanıyorum. Bütün konu sahne içinde bir arkadaşımla şakalaşmamdan ibarettir. Sahnedeyken dinleyicilerimin arasına karışmak istedim. Kalabalıkta bu mümkün olmayacağı için sahnedeki arkadaşlarımdan birinden beni seyircilerin arasına taşımasını rica ettim. Sahnedeki başka bir arkadaşım, aramızdaki şakalaşma sebebiyle, "Seni İmam taşısın" dedi. ‘İmam’ da aramızda bu lakapla anılan Miraç’tır. Bu lakabın benim bildiğim özel bir anlamı yok. Böyle tanıdım. Sahne şovlarında da sıklıkla şakalaştığım bir arkadaşımdı.

‘Seni İmam taşısın’ sözü üzerine bu lakabın kelime olarak zihnimde kalıp olmasından ötürü, plansız ve hesapsız bir şakayla yanıt verdim. Sadece bir kişiye karşı, heyecanın getirdiği refleksle söylenmiş bir şey. İki kişi arasında geçmiş bir diyalog. Hatta şakamın sonu da "Kendisi" diye bitmektedir.

Söylerken ne bir üçüncü şahıs ne de bir kesimi hedefledim. Diyalog o kadardı ve orada sonlandı. Seyirciye dönüp söylemedim, tekrarlamadım, alkışlatmadım. Dolayısıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek bir davranış sergilemedim. Niyetim ve amacım hiçbir zaman bu olmadı, olamaz da...

''SUÇU KABUL ETMİYORUM''

Üzerime atılı suçu işlemedim kabul etmiyorum. Sadece iki kişi arasında geçen bu söylem hedefe oturtuldu. Değerlerini rencide etmiş olabileceğim herkesten bütün samimiyetimle özrümü diledim.
Defalarca kadınlığım, bedenim, anneliğim ve giyim kuşamım üzerinden sözel olarak saldırıya uğradım, hedef gösterildim. Paylaşılması manipülatif ve manidardır. Konser nisanda, videonun yayılması ise 24 Ağustos’ta...

Videonun yayılması, gözaltına alınmam ve cezaevine girmem sadece bir gün sürdü. Manevi olarak çok orantısız bedellere maruz kaldım. 5 gün cezaevinde, 15 gün evde olmak üzere toplam 20 gün hapis cezası aldım. Asıl tutsaklığım çocuğuma kavuşamamam. Oğlum, İspanya’da eğitim görüyor. O benden mahrum, ben de ondan mahrumum.

Eşimin işleri nedeniyle ben ondan, o benden mahrumdur. 50 kadar konser iptal oldu. Bunların tazminleri gerekiyordu ve ödendi. Sahnede ve arkasında kalan arkadaşlarımın da mağduriyetlerini karşıladım. Yurt dışı yasağı nedeniyle oradaki konserlerime gidemiyorum. Yeni konserler planlayamıyorum. Bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Bunu ailem, iş arkadaşlarım için de istiyorum.

''KADINLIĞIM, BEDENİM ANNELİĞİM ÜZERİNDEN İSTİSMARA UĞRADIM''

İstimara uğradığını, mağdur ve suçsuz olduğunu dile getiren şarkıcı Gülşen Çolakoğlu savunmasının sonuna yaklaşırken sözlerini şu şekilde tamamladı;

İki kişi arasında geçen bu diyalog nedense hedefe oturtuldu. Değerlerini incitmiş olabileceğim herkesten özür de diledim. Mesleki kimliğim ve duruşumun bir bedeli olarak mağdurum. Kadınlığım, bedenim, eşliliğim, anneliğim üzerinden defalarca sözel olarak linç ve istismara uğradım hatta hedef gösterildim ama yine de duygu ve düşüncemi yeri geldiğinde ifade eden biriyim. Sahnedeki şaka, toplumsal duyarlılığımın bir uzantısı tezahürü değildi. Sadece iki kişi arasındaki şakaydı. Açıklama demeç bildirme amacı yoktu ama nedense öyleymiş gibi bir yere çekildi. Ayrıca zamanlaması ve yayılması bana göre manidar ve manipülatiftir. Konser 30 Nisan, videonun yayılma tarihi ise 24 Ağustos'tur. Arada 4 ay vardır.''

Gülşen Çolakoğlu'nun yakından takip edilen davası bugün gerçekleşirken sosyal medyada birçok kişi paylaşımlarını yapmaya devam ediyor. 

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!