Şakkadanak Necmettin Batırel'den yıl sonu dolar yorumu! Yıl sonunda dolar ne kadar olacak: satmak için köşe bucak yer arayacaklar - Yıllar önce Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile canlı yayında ki konuşmaları ile ünlenen Necmettin Batırel'den yıl sonu dolar tahmini geldi. Zaman zaman ekonomi alanında yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen Necmettin Batırel son olarak yaptığı dolar yorumu sonrasında gündeme bomba gibi düştü. Sanayicilerin sıfır faiz ile aldıkları kredileri yatırım ve üretim yapmak adına 55 milyar dolarlık döviz almasına Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'dan tepki geldi. Sanayicilerin gerekçesi ile enflasyon karşısında kendilerini garantiye almak.
Türkiye Gazetesi Yazarı ekonomist Necmettin Batirel, TGRT Haber'de canlı yayına katılarak dolara yönelik kritik yorumlarda bulundu. Necmettin Batırel yaptığı açıklamalarda politika faizlerinin yüzde 14'te sabit tutulmasının bankalar tarafından da olumlu bir hareket olarak karşılandığını söyledi. Bankaların bu süreçte çok ciddi kar marjlarına ulaştığını söyleyen Necmettin Batırel, yüzde 40 ile faiz verdiklerini ve bu ortamda komisyondan da para kazandıklarına dikkat çekerek buna artık bir son verilmesi gerektiğini paylaştı.
DOLARI OLANLAR DİKKAT
Daha önce de dolar yorumları ile dikkat toplayan Necmettin Batırel vatandaşları uyararak, “Dünyadan Türkiye’ye fon girişi yapılacak, portföy yatırımı yapılacak. Doları olanlar köşe bucak satmaya çalışacak. Türkiye dünyanın gözbebeği haline geldi. Bütün ülkeleri küçülürken Türkiye büyüyor, büyüme işareti veriyor. İktidar giderse yerine ABD yanlısı bir hükümet gelecek. Rusya’nın Türkiye’ye yatırım yapması gerekiyor. Bence Putin’den büyük bir destek gelecek” ifadelerini kullandı.
Necmettin Batırel, kredi çekim yatırım yapmak adına dolara yatırdıklarını söylerken şu ifadelerle konuşmalarını tamamladı.
“Bu kredileri çekip yatırım yapmak yerine dolara yatırdılar. Bu, dolar kurunun yükselmesine ve enflasyona neden oldu. Kurumsal şirketler 55 milyar dolar yaptılar. Merkez Bankası bu firmaları açıklarım dedi, İstanbul Sanayi Odası da kendimizi garanti altına almak için yaptık diyor. Aksine enflasyonun yükselmesine katkı sağlıyorlar. Kötü niyet ve Türk ekonomisini baltalamak olarak görüyorum. Seçim yaklaşırken hükümeti zor durumda bırakmaya çalışıyorlar.”