• Haberler
  • Kamu Haber
  • Sağlık Bakanlığı 85 bin atama için ilk açıklama geldi! Mülakatsız 42 bin 500 alım yapılacak!

Sağlık Bakanlığı 85 bin atama için ilk açıklama geldi! Mülakatsız 42 bin 500 alım yapılacak!

Bakan Fahrettin Koca tarafından gelen son dakika duyurusu ile birlikte mülakat şartı olmadan 42 bin 500 kişinin alınacağı öğrenildi.

Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Niğde Valisi Mustafa Koç tarafından gerçekleştirilen görüşme sonucunda açıklamalar geldi. Sağlık konusunda altyapının güçlenmesi için çalışmaların devam edeceği belirtilerek konu hakkında açıklamalara devam edildi. Sağlık hizmetlerinin güçlenmesi adına Niğde'de yapılan incelemeler sonucunda 400 yataklı Niğde Eğitim Araştırma Hastanesi'nin çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

MÜLAKATSIZ ATAMA YAPILACAK! 

Uzun süredir gündemde yer alan 85 bin atama için ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamalar doğrultusunda ilk etapta ÖSYM'ye 31 bin 317 kişilik alım için kılavuzun gönderileceği ve de 11 bin 317 kişinin de sürekli işçi için de İŞKUR'a liste gönderileceği öğrenildi. Toplamda da yaklaşık olarak 42 bin 500 kişinin alınacağı yapılan açıklamalar arasında yer aldı. Mülakatsız bir şekilde yapılacak olan bu alımlarda kılavuzların ve listelerin yayınlanması için detaylar şimdiden merak edildi. 

AÇIKTAN ATAMA İÇİN AÇIKLAMA GELDİ! 

Konu ile ilgili görüşmeler devam ederken açıktan yapılan atamaların devam edip etmeyeceği merak edilmeye başlandı. Basın açıklamasında bir basın mensubu tarafından atamaların devam edip etmeyeceği sorusuna ise Bakan Koca'dan şu yanıt geldi; 

"Bildiğiniz gibi özellikle beyaz reformla kamuya büyük oranda dönüş başladı. 7 binin üzerinde başvurunun olduğunu, 6 bine yakın da bu dönemde atamasının yapıldığını biliyoruz. Bu başvurulardan yerleşemeyenler oldu, o nedenle başvuruları değerlendirerek, ihtiyacımızı da göz önüne alarak, gelecek hafta yeni bir açıktan atama ilanına çıkılmış olacak. Demin de konuşmamda belirttim, bunun dışında 4924 sayılı Kanun ile sözleşmeli kadroya da atamayı hızla yapmak istiyoruz. Biliyorsunuz bununla ilgili kadro artırımı olmuştu. En geç ocak ayında hem öncelikle kurum içi, devamında açıktan atama olmak üzere sözleşmeli ile ilgili de atama ilanına çıkmış olacağız."

Böylelikle atama bekleyen vatandaşlara en geç Ocak ayına kadar müjdelerin geleceği öğrenildi. 

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!