- Haberler
- Ekonomi
- Resmi Gazete'de yayımlandı! Dev indirim müjdesi geldi: Faturalarda yüzde 50 indirim yapıldı
Resmi Gazete'de yayımlandı! Dev indirim müjdesi geldi: Faturalarda yüzde 50 indirim yapıldı
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandığı belirtilerek faturalarda yüzde 50 indirim yapıldığı duyuruldu.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandığı belirtilerek Cumhurbaşkanı kararı ile su faturalarına yüzde 50 indirim yapıldığı ifade edildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapıldı.
Konu ile ilgili olarak Bakan Nebati açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
"2023 yılında 2022 yılına göre yaklaşık yüzde 80 oranında artış yapılan su kullanım hizmet bedeline yapılacak yüzde 50 indirimle 2023 yılındaki su kullanım hizmet bedeli bir önceki yılın seviyelerine, altına inecektir"
RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile 26 Nisan Resmi Gazete’de önemli kararlar yayımlandığı belirtilerek Resmi Gazete'de Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedelinin Desteklenmesine İlişkin Kararın yayımlandığı ifade edildi. Su faturalarını düşürecek olan karar kapsamında maliyetlerin azaltılması için hizmet bedeline destek verileceği paylaşıldı.
TÜM ÇİFTÇİLERE HAYIRLI OLSUN
Bu indirime ilişkin Bakan Nebati'nin açıklamalarının devamı şöyle:
"Çiftçilerimizin girdi maliyetlerini azaltmaya yönelik attığımız adımlara bir yenisini daha ekledik. Çiftçilerimizden gelen yoğun talep üzerine tarımsal sulamadaki enerji maliyetlerini azaltmak amaçlıyla 2023 tarımsal sulama tarifesinin tarımsal destek bütçesinden yüzde 50 oranında desteklenmesi ilişkin CBK Resmî Gazete’de yayınlanmıştır. Böylece, 2023 yılında 2022 yılına göre yaklaşık yüzde 80 oranında artış yapılan su kullanım hizmet bedeline yapılacak yüzde 50 indirimle 2023 yılındaki su kullanım hizmet bedeli bir önceki yılın seviyelerine, altına inecektir. Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun"
Bakmadan Geçme