- Haberler
- Ekonomi
- Rekor zam geliyor! Bakan Bilgin çalışmaları tamamladık dedi: Asgari ücret, emekli ve memur zam tarihi belli oldu
Rekor zam geliyor! Bakan Bilgin çalışmaları tamamladık dedi: Asgari ücret, emekli ve memur zam tarihi belli oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında asgari ücret, emekli ve memur maaşı zammı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin çalışmaların tamamlandığını belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Bilgin açıklamalarında asgari ücret zammı, emekli ve memur maaşı zammı hakkında çok önemli değerlendirmelerde bulundu.
ASGARİ ÜCRETE ZAM TEMMUZ'DA
Açıklamalarında Temmuz'da yeniden değerlendirme yapılacağını belirten Bakan Bilgin "Temmuz'da bunu yeniden değerlendirip, emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Alım gücünü pazardaki durumunu tespit eden veriyi kullanarak araştırma yapıyoruz" dedi.
Emekli maaşı zammı hakkında da Bakan Bilgin açıklama yaptı. Bakan Bilgin açıklamalarında 7 bin 500 lira dahil olmak üzere kapsamlı bir düzenleme yapılacağını aktardı.
BAKAN BİLGİN SEVİNDİREN HABERİ VERDİ
Bakan Bilgin söz konusu açıklamalarında "Asgari ücret nedir? Bu ücretin altında ücret olamaz demektir. Biz sosyal devlet sorumluluğu ile buna çok fazla önem gösterdik. Tabi şimdi enflasyon düşüyor. Biz çalışanları, emekçiler, koruyan bir yaklaşım içindeyiz. Enflasyonun düştüğünü rakamlardan anlıyoruz. Biz enflasyonu tüketici ve üretici fiyatlarından ölçüyoruz. Aradaki makas hızlı bir şekilde düşüyor." ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:
"Bu şunu gösteriyor. Enflasyon gerçek anlamda düşme eğiliminde. Ama fiyatlardaki artış devam ediyor. Biz ne yapacağız bunu durduracağız. Sosyal devlet olarak ücretleri koruyacağız. Temmuz'da bunu yeniden değerlendirerek, emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Alım gücünü pazardaki durumunu tespit eden veriyi kullanarak araştırma yapıyoruz."
TEMMUZ'DA UYGULAMAYA KONULACAK
Türkiye'de yaklaşık 15 milyon emekli olduğunu 7 bin 500 lira altında maaş alanların sayısı 9,5 milyon civarında olduğunu belirten Bakan Bilgin son düzenleme ile en düşük emekli aylığının 7.500 lira seviyesine çıkarıldığını hatırlattı. Bunun dışında kalan 5 milyonun üzerinde insanın emeklilikleriyle ilgili bir düzenleme yaptıklarını da belirten Bakan Bilgin şimdi de 7 bin 500 lira üzerinde maaş alanlara ilişkin bir düzenleme için çalışmaların tamamlandığını Meclis tatile girdiğinden dolayı Temmuz'da uygulamaya konulacağını aktardı.
Bakmadan Geçme